Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 22:33

Ανησυχία στην Τριφυλία για τη διαχείριση σκουπιδιών

Ανησυχία στην Τριφυλία για τη διαχείριση σκουπιδιών

Ανησυχία υπάρχει στο Δήμο Τριφυλίας για το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, και ειδικά όσον αφορά τη χρηματοδότηση του έργου διαλογής και διαχείρισης των σκουπιδιών από τον ίδιο το δήμο. Χαρακτηριστικό είναι πως, αν και έχει ζητηθεί χρηματοδότηση ύψους 600 χιλ. ευρώ από το ΥΠΕΚΑ, ακόμη δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση - κι όπως εκτιμούν στο δήμο, εν μέσω προεκλογικής περιόδου και ενόψει εκλογών, ούτε και θα υπάρξει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 

 

Ο ίδιος ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας εξέφρασε χθες την ανησυχία του για την πορεία της όλης υπόθεσης, όταν ρωτήθηκε για αυτό το ζήτημα, καθώς δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση. Οπως υπογράμμισε, η χρηματοδότηση είναι να γίνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και για αυτό το σκοπό έχουν δεσμευτεί χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πάντως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται επιτροπή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία θα επισκεφθεί τους 6 προτεινόμενους από το δήμο χώρους, προκειμένου να γίνει η αξιολόγησή τους.

Οσον αφορά ζητήματα απορριμμάτων ο Δήμος Τριφυλίας παύει από εδώ και στο εξής να χρησιμοποιεί το χώρο του παλιού μεταλλείου στην περιοχή βόρεια της Κυπαρισσίας, για την απόθεση κλαδιών και διάφορων αδρανών υλικών. Ετσι ουσιαστικά ο χώρος αυτός που λειτουργούσε σαν «δευτερεύουσα χωματερή» κλείνει. Να τονίσουμε ότι στην περιοχή αυτή έχουν εκδηλωθεί φωτιές, όχι και λίγες φορές, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων της γύρω περιοχών.

Κ.Μπ.

(Φωτογραφία αρχείου)