Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 12:04

Ζώνη τουριστικής αξιοποίησης και όχι αγροικίες ζητούν τα χωριά του Ταΰγετου

Γράφτηκε από την

Την μετατροπή της ζώνης Π1 (βοσκότοποι και αγροικίες) στον ποταμό Ξερίλα -που ξεκινάει από τα Δενδρά-, τα Περιβολάκια, τα Διάσελα, το Κάτω Καρβέλι και τα Μενινά, σε ζώνη τουριστικής αξιοποίησης, ζητούν τα τοπικά συμβούλια και οι κάτοικοι της περιοχής. Αυτό προέκυψε κατά τη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση δεκάδων κατοίκων και των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Ελαιοχωρίου, Καρβελίου, Λαδά και του προέδρου του Συλλόγου Μενινών, στον Αγιο Βασίλειο στα Περιβολάκια.

Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων παρουσίασαν στους κατοίκους πώς έχει η κατάσταση μέχρι τώρα και προσπάθησαν να καταλήξουν σε κοινώς αποδεκτές προτάσεις, συγκεντρώνοντας όλες τις παρατηρήσεις με σκοπό να πετύχουν είτε σημειακές παρεμβάσεις είτε και συνολική τροποποίηση όσων προβλέπει το ΓΠΣ για την περιοχή τους. Παράλληλα ζήτησαν από τους κατοίκους να μην εφησυχάσουν και να δώσουν δυναμικό "παρών" σε όλες τις κινητοποιήσεις, με αποκορύφωμα την κρίσιμη συνεδρίαση της 17ης Μαρτίου.

Κατά τη συνάντηση ακούστηκαν και εναλλακτικά σενάρια κατά περίπτωση - όπως τροποποίηση της ζώνης Π1 σε ΠΠ3 για τα Μενινά που ανήκουν στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας, αλλά και τροποποίηση του χαρακτηρισμού περιοχής περιμετρικά του "Τουριστικού" Ταϋγέτου στις Σιλίμποβες που σήμερα ανήκει στη ζώνη Π0 (δασική), αφού εκεί υπάρχουν ήδη χωράφια κι αγροικίες.

Παρόντες στη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση ήταν μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας Βενετία Λιακουνάκου, ο επικεφαλής της “Πρωτοπορίας” Νίκος Φωτέας και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώργος Καρβέλης.

 

Δ.Πλ.