Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015 07:45

Aρχής γενομένης από την επίσκεψη Τσώνη στο Νίκα: "Απόψυξη" σχέσεων Καλαμάτας - Μεσσήνης

Aρχής γενομένης από την επίσκεψη Τσώνη στο Νίκα: "Απόψυξη" σχέσεων Καλαμάτας - Μεσσήνης

Τη συνεργασία των δύο δήμων σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την κοινή πορεία και την ανάπτυξη, ανήγγειλαν οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης. Η επίσκεψη του νέου δημάρχου Μεσσήνης στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας χθες το πρωί εντάσσεται στην προσπάθειά του να αναστρέψει τις ψυχρές σχέσεις που είχαν διαμορφωθεί επί ημερών Στάθη Αναστασόπουλου.

Επιβεβαιώνοντας την αλλαγή του κλίματος στις σχέσεις με το Δήμο Μεσσήνης, ο κ. Νίκας εξέφρασε τη χαρά του διότι υποδέχτηκε «το δήμαρχο της αδελφής με την Καλαμάτα πόλης, της Μεσσήνης, των οποίων τα συμφέροντα είναι κοινά και η πορεία τους δεν μπορεί παρά να είναι κοινή μέσα στο χρόνο». Υποσχέθηκε και δημόσια ότι «θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει η καλύτερη συνεργασία με το Δήμο της Μεσσήνης, για όλα τα θέματα τα κοινά, αλλά και γενικότερα για ζητήματα της Αυτοδιοίκησης». Δήλωσε πως θα ανταποδώσει την επίσκεψη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «πάρα πολύ γρήγορα θα δείτε έμπρακτα αποτελέσματα αυτής της καλής συνεργασίας».
Ο δήμαρχος Καλαμάτας ευχήθηκε στο Γ. Τσώνη να έχει υγεία, δύναμη, και να πολεμήσει «για τα συμφέροντα της Μεσσήνης αλλά και για της Καλαμάτας, όπως κι εγώ και για της Καλαμάτας και της Μεσσήνης και της ευρύτερης περιοχής - γιατί η Καλαμάτα είναι μια πόλη που ανήκει σε όλους, που εξυπηρετεί όλους μας».
Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης δήλωσε απόλυτος σύμφωνος με όσα είπε ο κ. Νίκας και τόνισε πως κοινός στόχος των δύο δήμων πρέπει να είναι η συμπόρευση, η αδελφική συνεργασία, η ενότητα και η κοινή ανάπτυξη.
Ο κ. Νίκας αναφέρθηκε σε συνεργασία επί θεμάτων Πολεοδομίας και διαχείρισης απορριμμάτων, θέτοντας μάλιστα στη διάθεση του Δήμου Μεσσήνης τη χρήση των press containers που θα αποκτήσει ο Δήμος Καλαμάτας. Ακόμα, διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί κάθε αναγκαία βοήθεια για τη δημιουργία της Υπηρεσίας Πολεοδομίας Δήμου Μεσσήνης και σε  τεχνικό επίπεδο και σε στελέχη. «Αν χρειαστεί να πάει η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολεοδομίας για να οργανώσει την υπηρεσία, θα πάει για όσο διάστημα χρειαστεί», είπε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΛΕΙΦΕΡΗ

Αργότερα, ο νέος δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Νίκο Ξαρχάκο.
Οπως ανακοινώθηκε από την Π.Ε., «η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Η αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δήμαρχο για τα νέα του καθήκοντα, ενώ συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον Δήμο Μεσσήνης, με ιδιαίτερη έμφαση στον πρωτογενή τομέα.
Τονίστηκε ότι η συνεργασία μεταξύ Π.Ε. Μεσσηνίας και Δήμου Μεσσήνης θα είναι αγαστή και συνεχής».