Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 21:28

Ρύθμιση οφειλών προς το Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας

Ρύθμιση οφειλών προς το Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας

Ρύθμιση οφειλών και καταβολή του μισθώματος χρήσης χερσαίου χώρου στη λιμενική ζώνη κάθε μήνα, για το 2015, αποφάσισε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας μαζί με τους επαγγελματίες σε σύσκεψη την περασμένη εβδομάδα.


Μιλώντας στην "Ε" για τις αποφάσεις αυτές, ο πρόεδρος του Ταμείου Χάρης Βγενής σημείωσε ότι «θέλουμε να συνεργαστούμε, να πάμε χέρι χέρι με τους επαγγελματίες. Οχι να τους τιμωρήσουμε, να τους τσακίσουμε. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία, ισότιμη μεταχείριση
Θέλουμε το λιμάνι, η παραλιακή λιμενική ζώνη να έχει 12 μήνες δουλειά».
Οσον αφορά τις αποφάσεις που ελήφθησαν:
- Για τη ρύθμιση των οφειλών του 2014, που είναι στο μισό του συνολικού ποσού που έπρεπε να καταβληθεί: Για οφειλές μέχρι 2.000 ευρώ, έως 20 δόσεις. Για οφειλές από 2.001 μέχρι 5.000 ευρώ, έως 50 δόσεις. Για οφειλές από 5001 και πάνω, έως 80 δόσεις. Οι δόσεις θα είναι χωρίς τόκους και προσαυξήσεις. «Σε διαφορετική περίπτωση η οφειλή θα πάει στη ΔΟΥ και θα έχει προσαυξήσεις, ενώ ο οφειλέτης δε θα μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα», παρατήρησε ο κ. Βγενής.
- Για τις αιτήσεις παραχώρησης χώρου το 2015: Μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου οι επαγγελματίες πρέπει να κάνουν αίτηση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο για την παραχώρηση του χώρου που θέλουν. Η αίτηση θα πρέπει να έχει και τοπογραφικό διάγραμμα. «Στόχος είναι να γίνει οργανωμένη κατάθεση όλων των αιτήσεων στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Τρίπολη και στη συνέχεια στον γ.γ. στην Πάτρα, προκειμένου μέχρι τα τέλη Μαρτίου να έχουν εγκριθεί οι άδειες», ανέφερε ο πρόεδρος του Ταμείου.
- Οσον αφορά τον τρόπο πληρωμής: Συμφωνήθηκε κάθε μήνα οι επαγγελματίες να πληρώνουν το μηνιαίο μίσθωμα, και τον Αύγουστο που θα έχουν δουλειά, να πληρώσουν τα ποσά του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου. Να υπενθυμίσουμε ότι η α’ ζώνη (στο λιμάνι στην κεντρική προκυμαία έως και το "Πανελλήνιο") έχει 25 ευρώ το τ.μ. και η β’ ζώνη (στο παραλιακό κομμάτι της Ψαρών και στη Ναυαρίνου από παιδική χαρά έως "Βραχάκια") 21 ευρώ το τ.μ.
- Για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων: Αποφασίστηκε εκδηλώσεις να γίνουν σε όλη τη λιμενική ζώνη, κυρίως σε περιόδους που η παραλία δεν έχει μεγάλη κίνηση (για παράδειγμα Ιούνιο, Σεπτέμβριο - Οκτώβριο). Επίσης, θα οργανωθούν εκδηλώσεις για μια εβδομάδα μετά τη Λευκή Νύχτα, κάτι σαν τη Ναυτική Εβδομάδα, που αποτελεί παρελθόν.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενιού Ταμείου ξεκαθάρισε ότι «για επαγγελματίες που δεν κάνουν ρύθμιση ή αθετήσουν τη ρύθμιση και λειτουργήσουν κακόβουλα, θα τους μαζεύονται και θα απομακρύνονται τα τραπεζοκαθίσματα». Επεσήμανε πως «είναι άδικο κάποιος επαγγελματίας να πληρώνει και ο άλλος δίπλα του να αδιαφορεί και να μην είναι συνεπής. Και το κάνουμε αυτό, για να μπορούμε να τους κοιτάμε όλους στα μάτια».
Τέλος, ενημέρωσε ότι «ο χώρος που θα παραχωρηθεί, θα μετρηθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο».
Γ.Σ.