Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 16:57

Αντίθετος ο Νίκας στην εκχώρηση της μαρίνας

Αντίθετος ο Νίκας στην εκχώρηση της μαρίνας

Επιμένει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας να αντιδρά σε νέα εκχώρηση της μαρίνας σε ιδιώτες.

Αυτό ξεκαθάρισε ο ίδιος σε συνάντησή του το βράδυ της Τρίτης, με μετόχους μειοψηφίας της μαρίνας (60 μικρομέτοχοι κατέχουν το 40% των μετοχών της "Μαρίνα Καλαμάτας ΑΕ". Το υπόλοιπο 60% το κατέχει ο όμιλος Κυριακούλη).

Η συνάντηση έγινε καθώς έχει επανέλθει στην επικαιρότητα το θέμα με τη μαρίνα Καλαμάτας, την εκχώρηση και την ανάληψη της διαχείρισής της από την τουρκική εταιρεία Dogus.

Ο δήμαρχος εξήγησε πως είναι αντίθετος ο Δήμος Καλαμάτας «γιατί αυτή η υποδομή συνδέεται με τη λειτουργία, την αισθητική και την ψυχαγωγία μιας μεγάλης, αναπτυσσόμενης περιοχής του δήμου και δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο ως πράγμα προς αγοραπωλησία. Επιδιώκει δε να έχει λόγο για τη χρήση και τη λειτουργία της μαρίνας, κάτι που εκφράστηκε και με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από εκτενή σχετική συζήτηση».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του δήμου, «κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να λειτουργεί μεταξύ δήμου και μετόχων μειοψηφίας δίαυλος επικοινωνίας για αμφίδρομη πληροφόρηση». Αναφέρεται ακόμη ότι η μαρίνα της Καλαμάτας ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και το υπουργείο Οικονομικών την έχει παραχωρήσει κατά χρήση για 35 χρόνια στο Δήμο Καλαμάτας. Ο δήμος την ενοικίασε το 1998 σε εταιρεία (Κυριακούλης και μικρομέτοχοι) για 25 χρόνια, μέχρι το 2023».