Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 19:31

Ελεύθεροι ο αντιδήμαρχος Τρίπολης και οι άλλοι 2 συλληφθέντες για τα σκουπίδια της Τρίπολης

Γράφτηκε από την
Ελεύθεροι ο αντιδήμαρχος Τρίπολης και οι άλλοι 2 συλληφθέντες για τα σκουπίδια της Τρίπολης

Με εντολή του εισαγγελέα Τρίπολης αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν σε τακτική δικάσιμο που θα οριστεί, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Τρίπολης, Χαράλαμπος Σταμάτης και τα δύο μέλη της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων του Λεβιδίου, που συνελήφθησαν το πρωί γιατί εμπόδισαν τα απορριμματοφόρα του δήμου να αδειάσουν στον παλαιό ΧΑΔΑ Λεβιδίου.

 

Στον αντιδήμαρχο και στα δύο μέλη της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων του Λεβιδίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απείθεια και άσκηση παράνομης βίας.

Ο δικηγόρος των κατοίκων του Λεβιδίου, Κωνσταντίνος Γκότσης, εξήγησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στο δωδεκασέλιδο απολογητικό υπόμνημα των συλληφθέντων, επισημαίνεται ότι κινήθηκαν για να προστατεύσουν το περιβάλλον όπως οφείλουν σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Επιπλέον, ο κ. Γκότσης σημείωσε ότι ετοιμάζεται μηνυτήρια αναφορά, από πλευράς κατοίκων του Λεβιδίου, που πιθανότατα θα κατατεθεί την προσεχή Δευτέρα, κατά του δημάρχου Τρίπολης, του αντιδημάρχου Καθαριότητας, καθώς και του προϊσταμένου της αρμόδιας διεύθυνσης του δήμου για παράβαση καθήκοντος διότι, όπως σημείωσε, έδωσαν την εντολή στους οδηγούς των απορριμματοφόρων να πάνε τα σκουπίδια στον παλαιό ΧΑΔΑ Λεβιδίου, χωρίς ωστόσο να έχουν πραγματοποιηθεί οι εργασίες που ο δήμος έχει δηλώσει πως θα κάνει, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που κατέθεσε στη συζήτηση της προσωρινής διαταγής που εκδικάστηκε προ ημερών στο Πρωτοδικείο Τρίπολης κι ως εκ τούτου, θεωρούν παράνομη την απόθεση των σκουπιδιών στο ΧΑΔΑ, αν δεν γίνουν πρώτα οι εργασίες.

Εν τω μεταξύ σε αναβρασμό βρίσκεται η τοπική κοινωνία με το πρόβλημα των σκουπιδιών στους δρόμους της Τρίπολης. Ήδη μετά τις σημερινές επιδόσεις του ψηφίσματος που συντάχθηκε κατά τη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση σε δήμο και Περιφέρεια, οι αγανακτισμένοι πολίτες οργανώνονται και με πρόσκληση που έχει αναρτηθεί σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καλούνται οι πολίτες την προσεχή Κυριακή, στις 6.00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Μαίναλο, προκειμένου να οργανώσουν τη συνέχιση του αγώνα που ξεκίνησαν για να καθαρίσει η πόλη.

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Τρίπολης και του 12ου Νηπιαγωγείου καλούν τους γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους τη Δευτέρα στο σχολείο, σε συμβολική πράξη αντίδρασης στο πρόβλημα των απορριμμάτων. Ταυτόχρονα καλούν τους γονείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Τρίπολης την προσεχή Δευτέρα στις 9.00 το πρωί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER