Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 18:13

Τόκους υπερημερίας 162.000 ευρώ πληρώνει ο Δήμος Καλαμάτας, επειδή… δεν πλήρωσε εργολάβους

Τόκους υπερημερίας, ύψους 162.000 ευρώ, καλείται να πληρώσει σε εργολάβους ο Δήμος Καλαμάτας. Τη διάθεση της πίστωσης αυτής, που αφορά 5 έργα, ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. 

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης είπε ότι «υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργολάβους και πρέπει να πληρώσουμε», ενώ υποστήριξε πως «αφορούν και έργα του "Θησέα", τα οποία καθυστέρησε να πληρώσει το κράτος».

Ο σύμβουλος του "Ανοιχτού Δήμου" Σταμάτης Μπεχράκης ζήτησε ενημέρωση για το ποσό που πρέπει να πληρωθεί για το κάθε έργο. 

Ο σύμβουλος της "Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών" Μιχάλης Αντωνόπουλος παρατήρησε πως «είναι ένα ποσό που απαιτεί εξηγήσεις».

Για αναλυτική ενημέρωση σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής δεσμεύτηκε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Παύλος Μπουζιάνης.

Στην κριτική από τους συμβούλους των μειοψηφιών για το πλεόνασμα του δήμου των 7 - 8 εκ. ευρώ, στη χρήση του 2014, ο κ. Μπούχαλης απάντησε ότι η δημοτική αρχή χρειάστηκε να πληρώσει από το πλεόνασμα αυτό πάνω από 2 εκ. ευρώ για απαλλοτριώσεις του σχεδίου πόλης του 1905, ενώ πρόσφατα ήρθε άλλη μία αποζημίωση 370.000 ευρώ από το ίδιο σχέδιο.

Γ.Σ.