Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 13:31

Στην 5η διακρατική διάσκεψη για τη μεσογειακή διατροφή ο Καφαντάρης

Στην 5η διακρατική διάσκεψη για τη μεσογειακή διατροφή ο Καφαντάρης

Στην 5η διακρατική διάσκεψη για τη μεσογειακή διατροφή, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρουσία του υφυπουργού Γεωργίας Παναγιώτη Σγουρίδη, μετείχε χθες ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, όπως ενημέρωσε ο δήμος με σχετική ανακοίνωσή του.

Η εν λόγω συνάντηση, στόχος της οποίας ήταν η διαπραγμάτευση θεμάτων σχετικών με τη διάδοση της μεσογειακής διατροφής, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δεσμεύσεων των εταίρων, μετά την απόφαση της UNESCO, για την εγγραφή της μεσογειακής διατροφής στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Στη σχετική ανακοίνωση προστίθεται ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Πόλικα της Ιταλίας, με σκοπό την υπογραφή της τελικής σύμβασης συνεργασίας για τη διοργάνωση της EXPO 2015 με τίτλο: «Σίτιση του πλανήτη, ενέργεια για την ζωή», η οποία θα φιλοξενήσει 144 χώρες αλλά και μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες.

Εκεί, ο Δήμος Πύλου - Νέστορος, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, θα εκθέσει τοπικά προϊόντα προς γευσιγνωσία, ενώ θα παρουσιάσει παράλληλα την κουλτούρα και την παράδοση του τόπου μας, με κίνητρο την προβολή και την προώθησή τους σε παγκόσμιο επίπεδο. «Εχοντας κοινό όραμα, ο Δήμος Πύλου - Νέστορος και το Μανιατάκειον Ιδρυμα επιδιώκουν τα μέγιστα δυνατά, για τη διευκόλυνση και την προώθηση της διακρατικής αυτής συνεργασίας» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του δήμου.

Στη χθεσινή συνάντηση, στην Αθήνα, μετείχαν επίσης οι δήμαρχοι της Πόλικα (Ιταλία) Στέφανο Πιζάνι και της Ταβίρα (Πορτογαλία) Ζόρζε Μποτέλιο, η διευθύντρια του Μανιατάκειου Ιδρύματος Βασιλική Ιγγλέζου καθώς και εκπρόσωποι υπουργείων του δικτύου των επτά χωρών-διακηρυγμένων Εμβληματικών Κοινοτήτων της UNESCO, όπως επίσης εκπρόσωποι του Μεσογειακού Ινστιτούτου της Κρήτης MAIΧ (Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων) καθώς και συντελεστές του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών.