Παρασκευή, 08 Απριλίου 2011 19:17

Αυτοψία στον χώρο του Κάστρου της Ανδρούσας

Γράφτηκε από την

Σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο Κάστρο της Ανδρούσας από τον Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Στάθη Αναστασόπουλο παρουσία της αναπληρώτριας διευθύντριας της 26ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κας Ευαγγελίας  Μηλίτση, του προϊσταμένου του τεχνικού τμήματος της εφορείας κ. Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου κ. Γεώργιου Παπαδόπουλου, του προέδρου της τοπικής κοινότητας Ανδρούσας κ. Θανάση Κολυβάρη, του πρώην δημάρχου κ. Μένη Παπαδόπουλου  καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου.
Μετά το πέρας της αυτοψίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν την παραχώρηση ζώνης από τους παρόδιους ιδιοκτήτες γύρω από το Κάστρο της Ανδρούσας για χρήση όπου θα τοποθετηθούν μηχανήματα και σκαλωσιές για την αναστήλωση του Κάστρου.
Επιπροσθέτως εξετάστηκαν όλα τα σημεία των τειχών στα οποία θα γίνουν αναστηλωτικές επεμβάσεις και τέλος συζητήθηκε η αναγκαιότητα της εκπόνησης μελέτης,, με την συνεργασία ηλεκτρολόγου μηχανικού του δήμου και του προϊσταμένου του τεχνικού τμήματος της εφορείας κ. Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου, για τον ηλεκτροφωτισμό του μνημείου μετά την ολοκλήρωση  των αναστηλωτικών εργασιών.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μεσσήνης