Παρασκευή, 08 Μαϊος 2015 18:57

Δοκιμαστική εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης στην Κυπαρισσία

Δοκιμαστική εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης στην Κυπαρισσία

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σχεδιάζεται να τεθεί σε εφαρμογή η νέα κυκλοφοριακή μελέτη στην Κυπαρισσία, προκειμένου να δοκιμαστεί σε συνθήκες με αυξημένη κίνηση.

Αυτό επισήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την πόλη της Κυπαρισσίας Παναγιώτης Τσίγγανος, χωρίς όμως να αποκλείει να πάει για λίγο αργότερα. Στόχος, όπως μας είπε, είναι να γίνει το συγκεκριμένο τριήμερο όπου αναμένεται αυξημένη κίνηση και μεγάλος αριθμός οχημάτων κι έτσι θα μπορέσει να γίνει ένα καλό τεστ ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου που η κίνηση αυξάνει σημαντικά.

Η κυκλοφοριακή μελέτη, όπως έχουμε αναφέρει ήδη, φέρνει αρκετές αλλαγές με πολλές μονοδρομήσεις και διατήρηση της διπλής κυκλοφορίας μόνο σε κάποια κεντρικά σημεία, ενώ σε κάποιους δρόμους αλλάζει και η σημερινή φορά κυκλοφορίας. Ολα αυτά αφορούν τον οικιστικό ιστό της κάτω πόλης, αν και όπως μαθαίνουμε ήδη οι αρμόδιοι επεξεργάζονται προτάσεις και για παρεμβάσεις στην Ανω Πόλη, που πλέον έχει γίνει πόλος έλξης και το κυκλοφοριακό έχει αναδειχθεί σε μείζον ζήτημα. 

Η βασική παρέμβαση που σχεδιάζεται να γίνει ενόψει καλοκαιριού είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες από το ηρώο μέχρι την πλατεία του Κάστρου, με την παράλληλη δημιουργία χώρων στάθμευσης σε χώρους που ανήκουν στο δήμο.

Κ.Μπ.