Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015 18:48

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο λιμάνι της Καλαμάτας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο λιμάνι της Καλαμάτας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόζονται στον παραλιακό δρόμο μπροστά από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, σε συνδυασμό με την οριοθέτηση του ελεγχόμενου τελωνειακού χώρου στη χερσαία ζώνη του λιμανιού.

Οπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής, η στάθμευση επιτρέπεται από την κάτω πλευρά του δρόμου, προς το λιμάνι, ενώ από την επάνω μόνο στις εσοχές του. Δηλαδή, δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα μπροστά από το Λιμεναρχείο και το κτήριο που στεγάζει ΣΔΟΕ και Τελωνείο.

Σε δύο σημεία του λιμανιού, απέναντι από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και μπροστά από το "Jumbo" έχουν τοποθετηθεί δύο μεγάλες ενημερωτικές ταμπέλες του Τελωνείου, που ενημερώνουν ότι πρόκειται για ελεγχόμενο τελωνειακό χώρο, για τον οποίο χρειάζεται ειδική άδεια από το Τελωνείο, προκειμένου να παρκάρουν τα αυτοκίνητα στη χερσαία ζώνη του λιμανιού.

Σύμφωνα και με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τα μεγάλα φορτηγά που μεταφέρουν προϊόντα (κυρίως καπνά για την καπνοβιομηχανία Καρέλια) και προσέρχονται για εκτελωνισμό, θα πρέπει να μπαίνουν από το "Jumbo" και να βγαίνουν στη Μιαούλη, απέναντι από το Λιμενικό Ταμείο, ώστε να μην δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Οσον αφορά το ISPS, το σύστημα ασφαλείας του λιμανιού, ο κ. Βγενής μας ενημέρωσε πως έχει τελειώσει ό,τι ήταν να γίνει σε πρώτη φάση και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, έχουν σταλεί για έγκριση στη Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Γ.Σ.