Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 15:45

Μεσσήνη: Πρόστιμο Τατούλη για τη χωματερή στα Λιμενικά από έλεγχο προ… 15 μηνών

Μεσσήνη: Πρόστιμο Τατούλη για τη χωματερή στα Λιμενικά από έλεγχο προ… 15 μηνών

Πρόστιμο 15.000 ευρώ στο Δήμο Μεσσήνης για τη χωματερή στα "Λιμενικά", από έλεγχο που έγινε 15 μήνες πριν, τον Απρίλιο του 2014, επέβαλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Η απόφαση για το πρόστιμο αιτιολογείται ως εξής: «Διότι σύμφωνα με την εισήγηση του ΚΕΠΠΕ Μεσσηνίας στην από 14/4/2014 έκθεση αυτοψίας του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος διαπιστώθηκε να λειτουργεί Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στη θέση "Λιμενικά" κατά παράβαση του άρθρου 10 παρ. 1 της ΚΥΑ αρθμ. ΗΠ/50910/2727/03 και της απόφασης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ».

Σύμφωνα με την απόφαση, ο φάκελος της υπόθεσης, όπως προβλέπεται από το νόμο, «διαβιβάζεται στην αρμόδια για την εφαρμογή εργασιών αποκατάστασης στο ΧΑΔΑ "Λιμενικά", Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας, για ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της» και «στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας».

Ακόμα, αναφέρεται ότι «η προσφυγή κατά της απόφασης όσον αφορά την νομιμότητα της έκδοσής της, απευθύνεται στο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εντός 15 ημερών από τη δημοσίευσή της ή την ανάρτησή της στο Διαδίκτυο ή από την κοινοποίησή της. Κατά της απόφασης χωρεί προσφυγή στα τακτικά διοικητικά δικαστήρια εντός 60 ημερών από την κοινοποίησή της».

Γ.Σ.