Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 19:10

Οριοθέτηση χώρων με κίτρινες γραμμές σε κοινόχρηστους χώρους της Καλαμάτας

Οριοθέτηση χώρων με κίτρινες γραμμές σε κοινόχρηστους χώρους της Καλαμάτας

Συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας διαγράμμιζε χθες με κίτρινο χρώμα τα πεζοδρόμια στη Φαρών: Οριοθετούσε το χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο για τα εμπορεύματα σε ψιλικατζίδικα και σούπερ και μίνι μάρκετ (μέχρι 1 μέτρο από την οικοδομική γραμμή) και για τα τραπεζοκαθίσματα καφενείων, καφέ και ψησταριών (μέχρι 1,80).

«Μιλάμε για τακτοποίηση της πόλης. Ο δημόσιος χώρος ανήκει στο λαό», είπε ο δήμαρχος Π. Νίκας και παρατήρησε: «Υπάρχουν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για το χώρο που μπορεί να δοθεί στους επαγγελματίες. Ο χώρος σημαίνεται με κίτρινη γραμμή, ώστε όλοι να ξέρουν ποιος είναι ο χώρος που έχει δοθεί, ώστε να το ξέρει και ο πολίτης, όχι μόνο η Δημοτική Αστυνομία και η ΕΛΑΣ».

Ανέφερε ότι «όλοι οι δημοτικοί χώροι που έχουν παραχωρηθεί, θα σημαίνονται. Και στην κεντρική πλατεία και στο Ιστορικό Κέντρο και στη Ναυαρίνου και στη Φαρών, όπως έγινε χθες». 

Ο δήμαρχος επεσήμανε πως τον επισκέφθηκαν επαγγελματίες διαμαρτυρόμενοι - «και τους εξήγησα ότι τα πεζοδρόμια δεν είναι αυλές τους. Είναι για τον κόσμο. Ο επαγγελματίας δικαιούται το χώρο που έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο».

Γ.Σ.