Παρασκευή, 27 Μαϊος 2011 17:48

Το Τεχνικό πρόγραμμα συζήτησε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Οιχαλίας

Γράφτηκε από την

Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2011 συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Οιχαλίας με θέματα τις προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και τις προτάσεις για αναπτυξιακά έργα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Οιχαλίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης κ. Μπάμης ευχαρίστησε τα μέλη επιτροπής για την παρουσία τους στη συνεδρίαση. Τόνισε ότι η Επιτροπή Διαβούλευσης είναι ένας νέος θεσμός, που προωθεί τη συμμετοχή των δημοτών στη λήψη αποφάσεων.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η οικονομική κατάσταση του Δήμου δεν είναι καλή, μόνο τα συνεχιζόμενα έργα των πρώην Δήμων θα είναι στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τα απολύτως απαραίτητα. Ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής οι προτάσεις τους να είναι υλοποιήσιμες στο μέτρο του δυνατού αναλύοντας περαιτέρω την κακή οικονομική κατάσταση.

Σε ένα πολύ καλό κλίμα συζήτησης όλα τα μέλη κατέθεσαν την άποψή – πρότασή τους.

Οι προτάσεις των μελών αφορούσαν την καθημερινότητα (συντήρηση και λειτουργία όλων των υπαρχουσών υποδομών όπως π.χ. δρόμοι – κοινόχρηστοι χώροι – οδοποιία – ύδρευση – άρδευση – αθλητισμός κλπ), κατασκευή υποδομών αθλητισμού, αναδάσωση στο Παλιοροβούνι, ασφάλεια των πολιτών (περισσότερη αστυνόμευση), διοργάνωση κοινωνικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων, την οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου (αξιοποίηση του προσωπικού, των μηχανημάτων και την αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου), τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής με την ενθάρρυνση δημιουργίας συνεταιρισμών κλπ, τη διάδοση του πολιτισμού και συνεργασία των συλλόγων, ενθάρρυνση του εθελοντισμού σε όλους τους τομείς (πυροπροστασία, πολιτιστικές δραστηριότητες, καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων κλπ) προβολή του Δήμου – ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, αναζήτηση ευρωπαϊκών πόρων για κατασκευή μεγάλων αναπτυξιακών έργων, διαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου κλπ.

Ο κ. Δήμαρχος απαντώντας στα μέλη της επιτροπής τόνισε ότι τα πιο πολλά από αυτά που αναφέρθηκαν έχουν ήδη προβλεφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα και στα αναπτυξιακά έργα του Δήμου και σημείωσε ότι οι προσπάθειες του Δήμου θα ενταθούν, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σύμφωνα με τις δυνατότητες του Δήμου.

Τέλος ο κ. Μπάμης σημείωσε ότι η συνεδρίαση αυτή ήταν πολύ εποικοδομητική γιατί ο Δήμος έρχεται σε επαφή με την καθημερινότητα του πολίτη και στόχος είναι να συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης περισσότερες φορές από ότι ορίζει ο Καλλικράτης.

 

Από το Δήμο Οιχαλίας