Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 20:22

1,6 εκ. ευρώ από την ΤΕΜΕΣ στο Δήμο Τριφυλίας

1,6 εκ. ευρώ από την ΤΕΜΕΣ στο Δήμο Τριφυλίας

Στα 35 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο καθορίστηκε το ύψος της τιμής από το τριμελές Εφετείο Καλαμάτας για την εισφορά σε χρήμα αντί σε γη που καλείται να πληρώσει η ΤΕΜΕΣ προς το Δήμο Τριφυλίας.

Με βάση την τιμή αυτή και την έκταση που είναι 46.298 τ.μ., το συνολικό ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί στο δήμο ανέρχεται περίπου στα 1,6 εκ. ευρώ. Η απόφαση αυτή πρόσφατα κοινοποιήθηκε στους ενδιαφερόμενους, ενώ δημοσιεύτηκε στο ακροατήριο στις 18 Μαΐου.

Ωστόσο η όλη υπόθεση έρχεται από παλιά, επί καποδιστριακού Δήμου Γαργαλιάνων, καθώς στα όριά του έχει χτιστεί το μεγαλύτερο μέρος της Costa Navarino. Η σχετική αίτηση καθορισμού οριστικής μονάδας από το Δήμο Τριφυλίας ως διάδοχο του πρώην Δήμου Γαργαλιάνων κατατέθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή Τριφυλίας στις 20 Μαΐου 2014. Πρώτη δικάσιμος ορίστηκε για τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς και κατόπιν αναβολής ορίστηκε νέα δικάσιμος στις 2 Μαρτίου 2015 όπου και εκφωνήθηκε η υπόθεση. Το Δήμο Τριφυλίας εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και Παναγιώτης Καλκαβούρας, ενώ η τιμή μονάδας αποζημίωσης του ακινήτου που ζητείτο από το δήμο ήταν τα 40 ευρώ ανά τ.μ. που είναι κοντά στην τιμή των 44 ευρώ το τ.μ. που είχε προσδιορίσει ως αξία πιστοποιημένος εκτιμητής του υπουργείου Οικονομικών.

Το σίγουρο είναι ότι η όλη υπόθεση είναι μια σημαντική εξέλιξη για το Δήμο Τριφυλίας, καθώς πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο ποσό που κάνει να λαμβάνει.

Κ.Μπ.