Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 08:53

Σύσκεψη για δημιουργία ενυδρείου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Σύσκεψη για δημιουργία ενυδρείου στην Καλαμάτα

Σύσκεψη με θέμα τη δημιουργία ενυδρείου στην Καλαμάτα που θα επιδιωχθεί να χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ, πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Συμμετείχαν ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο Μιχάλης Παπαδάκης - διευθυντής του Ενυδρείου Κρήτης (Θαλασσόκοσμος), ο διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χάρης Βγενής και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου και του ΕΛΚΕΘΕ.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι η πόλη διαθέτει τις προϋποθέσεις, ώστε ένα ενυδρείο να είναι ελκυστικό και οικονομικά βιώσιμο και είναι βέβαιος ότι θα καταστεί σημαντικό ερευνητικό, εκπαιδευτικό και κέντρο ψυχαγωγίας για Μεσσήνιους και για επισκέπτες.
Οι εκπρόσωποι του ΕΛΚΕΘΕ και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου επισκέφθηκαν διάφορους πιθανούς χώρους εγκατάστασης του ενυδρείου, ώστε να επιλεγεί ο καλύτερος και διερευνήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου. Επιδίωξη είναι η χρηματοδότηση να πραγματοποιηθεί μέσω του ΕΣΠΑ και το προσεχές διάστημα θα συνταχθούν όλες οι αναγκαίες μελέτες.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρώτη συνάντηση του κ. Νίκα με τα στελέχη του ΕΛΚΕΘΕ για το θέμα του ενυδρείου είχε πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου.


NEWSLETTER