Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 08:50

Εκμίσθωση "Τουριστικού" Ταϋγέτου για 50 χρόνια

Γράφτηκε από την

Για διπλάσια χρόνια, για 50 από 25 που προβλεπόταν αρχικά, πρόκειται να εκμισθωθεί το "Τουριστικό" Ταϋγέτου, προκειμένου να γίνουν πιο ελκυστικοί οι όροι της παραχώρησής του.

Την τροποποίηση αυτή που εισηγείται ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φάβας, αναμένεται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, την Πέμπτη, στις 8 το βράδυ.

Σύμφωνα με την εισήγηση, η τροποποίηση της προηγούμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά τη διάρκεια μίσθωσης (έως 50 χρόνια), για το "Τουριστικό" Ταϋγέτου που μπορεί να λειτουργήσει ως ξενώνας και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικείο, αναψυκτήριο κ.λπ.) πλην κέντρου διασκέδασης, με μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας έως 50 έτη.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στις 5 Ιουνίου και στις 6 Ιουλίου έγιναν δύο δημοπρασίες που απέβησαν άγονες, καθώς δεν κατατέθηκε καμία προσφορά. Σύμφωνα με τους όρους των δύο πρώτων διακηρύξεων που ήταν για 25 χρόνια, το καταβλητέο μηνιαίο μίσθωμα (τιμή εκκίνησης) είχε καθοριστεί στα 1.200 ευρώ (τώρα μπορεί να πέσει στα μισά). Από το μηνιαίο μίσθωμα που θα προέκυπτε από τη δημοπρασία, θα αφαιρείτο το ποσό που αναλογεί ανά μήνα στο κόστος επισκευής του ακινήτου, με ανώτατο το ποσό των 915,74 ευρώ, όπως εκτιμάτο από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, που υπολόγιζε το κόστος επισκευής - ανακατασκευής στα 274.720,50 ευρώ.