Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 18:56

Τρίτη δημοπρασία για το "Τουριστικό" Ταϋγέτου

Τρίτη δημοπρασία για το "Τουριστικό" Ταϋγέτου

Την 1η Φεβρουαρίου πραγματοποιείται στο Δήμο Καλαμάτας η νέα δημοπρασία, η τρίτη στη σειρά, για την εκμίσθωση του "Τουριστικού" Ταϋγέτου, με σκοπό την ανάπτυξη δραστηριοτήτων τουριστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. 

Η μίσθωση προβλέπεται να είναι για 50 χρόνια, διπλάσια από αυτά που προβλέπονταν στις δύο πρώτες δημοπρασίες, για να γίνουν πιο ελκυστικοί οι όροι της παραχώρησής του.

Σύμφωνα με τη διακήρυξη, το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς (τιμή εκκίνησης) ορίζεται στα 2.000 ευρώ το μήνα. Από το μηνιαίο μίσθωμα που θα προκύψει από τη δημοπρασία, θα αφαιρείται το ποσό έως 50% αυτού για τις δαπάνες επισκευής του ακινήτου. Η δημοπρασία θα είναι φανερή, προφορική και πλειοδοτική.

Το ακίνητο εκμισθώνεται στην πραγματική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα (ως έχει), με σκοπό μετά τις εργασίες επισκευής και πλήρους ανακαίνισης να καταστεί λειτουργικό, ενώ καθίσταται υποχρεωτική για το μισθωτή η εκτέλεση των εργασιών αυτών με προϋπολογιζόμενο κόστος εργασιών 274.720,50 ευρώ, σύμφωνα με τεχνική μελέτη που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Καλαμάτας.