Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011 13:42

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης για τους πολύτεκνους

Γράφτηκε από την

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης δηλώνει απερίφραστα, ότι κατανοεί την δυσμενή θέση στην οποία περιέρχονται οι πολύτεκνοι της Αρκαδίας  αλλά και όλης της Ελλάδας  εξ αιτίας της περικοπής από την κυβέρνηση των οικογενειακών επιδομάτων τους και εκφράζει έντονα τη διαμαρτυρία του για την ακολουθούμενη απαξιωτική κυβερνητική πολιτική προς την πολύτεκνη οικογένεια.
Στηρίζει με κάθε τρόπο  τις  κινητοποιήσεις τους  για την άρση της κατάφορης καταπάτησης των στοιχειωδών μέσων αξιοπρεπούς διαβίωσης και συμπαρίσταται  στον αγώνα τους για ουσιαστική στήριξη, ενίσχυση ,αναβάθμιση  και διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
Δεδομένης της οικονομικής κρίσης που πλήττει στο σύνολό της την ελληνική κοινωνία, εκτιμούμε και κατανοούμε το μέγεθος του προβλήματος και των δυσκολιών για τις  πολύτεκνες οικογένειες από την άδικη και αντισυνταγματική περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων τους,  εφ όσον σύμφωνα και με τη ρητή διάταξη του άρθρου 21 παρ.2 του Συντάγματος…« Πολύτεκνες οικογένειες….. έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος ». 
Καλεί την ελληνική πολιτεία να αποδείξει την εκτίμηση και το σεβασμό της προς την πολύτεκνη οικογένεια αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή και προσφορά των πολυτέκνων σε όλους τους αγώνες της χώρας μας και αναδεικνύοντάς την έμπρακτα ως τον βασικό πυλώνα άμβλυνσης του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας, μέσα από την κατοχύρωση των οικογενειακών τους επιδομάτων και των δικαιωμάτων των παιδιών τους στην  τριτοβάθμια εκπαίδευση με τη διατήρηση του δικαιώματος των μετεγγραφών στα ελληνικά πανεπιστήμια.


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Τρίπολης