Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 16:56

Συναντήσεις για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Ο αθλητής του τένις με αμαξίδιο Γιώργος Λαζαρίδης και οι εκπρόσωποι της ομάδας Prosvasis που εδρεύει στην Πάτρα Εύη Αγγελακοπούλου και Εφη Δασκαλοπούλου συναντήθηκαν χθες, με το δήμαρχο Καλαμάτας, παρουσία αιρετών του δήμου.

Σήμερα στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία, απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση πολιτών, επαγγελματιών και εκπροσώπων φορέων για την προσβασιμότητα και την καταγραφή χώρων.

Ο δήμαρχος καλωσόρισε την πρωτοβουλία αυτή και ανέφερε ότι θα δοθούν στους εκπροσώπους της ομάδας Prosvasis στοιχεία για τις εργολαβίες του Δήμου Καλαμάτας, μέσω των οποίων κατασκευάσθηκαν δεκάδες ράμπες στην πόλη. Παρατήρησε, δε, ότι όπου διενεργείται ανάπλαση καταβάλλεται φροντίδα για τη δημιουργία ραμπών, οδεύσεων για τυφλούς κ.λπ., ενώ το νέο Δημαρχείο θα είναι πλήρως προσβάσιμο για άτομα με αναπηρία. Ο Π. Νίκας ζήτησε, επίσης, να δοθούν στο δήμο τα αποτελέσματα της καταγραφής που θα διενεργηθεί.

Τέλος, ο Γ. Λαζαρίδης με τον Εκτορα Τσατσούλη, εκ μέρους του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata21, επέδωσαν στο δήμαρχο υλικό, που προέκυψε από τις δράσεις του Κ21 για καταγραφή προβλημάτων προσβασιμότητας.