Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 17:53

Επιμένει στην παραλιακή χάραξη του Καλαμάτα - Ριζόμυλος  ο Νίκας 

Γράφτηκε από την
Επιμένει στην παραλιακή χάραξη του Καλαμάτα - Ριζόμυλος  ο Νίκας 

Επιβεβαίωσε χθες, σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, το χθεσινό μας θέμα για κρίσιμη εβδομάδα για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος.

Επεσήμανε ότι «θα κριθεί στις επόμενες ημέρες από τη σύγκριση των δύο λύσεων», το ποια λύση θα μελετηθεί από το "Μορέα" και ποια θα προχωρήσει για υλοποίηση: Η νέα χάραξη ή η βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου με παρακάμψεις της Μεσσήνης και της Βελίκας.

Ενημερώνοντας για την προχθεσινή του συνάντηση με το γ.γ. Υποδομών Γ. Δέδε και τον αρμόδιο διευθυντή Γ. Καρνέση, όπου συζητήθηκε και το Καλαμάτα - Ριζόμυλος, ο κ. Νίκας επέμεινε στη νέα χάραξη.

Δήλωσε ότι «η νέα χάραξη είναι πάντοτε ζωντανή. Θα γίνει σύγκριση της νέας χάραξης με την πιθανότητα βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου. Ο Δήμος Καλαμάτας επιμένει σταθερά στη νέα χάραξη, γιατί αυτή συνδέεται με την ανάπτυξη της δυτικής πλευράς της Καλαμάτας, μήκους 6 χιλιομέτρων περίπου, μέχρι τον Πάμισο. Είναι ένα ζήτημα, το οποίο θα κριθεί στις επόμενες ημέρες από τη σύγκριση των δύο λύσεων.
Θα επιμείνομε για το ζήτημα αυτό, γιατί αφορά όχι μόνο στη Δυτική Καλαμάτα, αλλά όλη τη Μεσσηνία, γιατί μιλάμε για την τουριστική ανάπτυξη μιας κρίσιμης περιοχής». Εκτίμησε πως «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα να βελτιωθεί ο παλιός δρόμος, αλλά ποτέ δε θα γίνει ένας δρόμος ασφαλής. Να βελτιωθεί, δεν υπάρχει καμία αντίρρηση, αλλά πρέπει να γίνει χάραξη του νέου δρόμου με προδιαγραφές. Θεωρώ ότι το κλίμα είναι θετικό προς αυτή την κατεύθυνση και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις».


NEWSLETTER