Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 16:21

Συγχαρητήρια Αλειφέρη σε Νίκα για Πολιτιστική 

Συγχαρητήρια Αλειφέρη σε Νίκα για Πολιτιστική 

Τα συγχαρητήριά της στο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, για την πρόκριση στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, έδωσε χθες η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος σημείωσε ότι τα οφέλη θα είναι μεγάλα, όχι μόνο στον πολιτισμό, αλλά και για την προώθηση του τουρισμού και της οικονομικής ανάπτυξης. Παρατήρησε ότι θα είναι θετικό για όλες τις πόλεις και τις περιοχές της Μεσσηνίας, και για την Τρίπολη και τη Σπάρτη, για κάθε πόλη που απέχει μισή ώρα από την Καλαμάτα.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του που η Καλαμάτα άφησε εκτός πόλεις, όπως τα Ιωάννινα, η Λάρισα, ο Βόλος, ο Πειραιάς. Ζήτησε ενωτικό πνεύμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, «ακόμα καλύτερο για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο» και δήλωσε πως θα κάνει μεταγραφές ειδικών επιστημόνων από άλλες υποψήφιες πόλεις που δεν πέρασαν. Επεσήμανε ότι στόχος είναι να μην επιβαρυνθεί σημαντικά ο προϋπολογισμός του δήμου και τα περισσότερα από τα μισά χρήματα να είναι από τις χορηγίες.

Σημείωσε ότι αν τα καταφέρουμε θα είναι 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, το καλύτερο μνημόσυνο και η καλύτερη ανταπόδοση στον απελευθερωτικό Αγώνα. Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διακήρυξη προς τις Ευρωπαϊκές Αυλές και μίλησε για σύνδεσή της με τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό, για συσχέτιση των ελληνικών και ευρωπαϊκών αξιών.

Ακόμα, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι την υποψηφιότητα της Καλαμάτας θα υποστηρίξει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως τον είχε διαβεβαιώσει ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στα Φιλιατρά, στη γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους.