Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011 22:18

Λίγος κόσμος στη συνεδρίαση για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας - «Ασχετος» ο Πολύζος σύμφωνα με τον Κόλλια

Γράφτηκε από την
Λίγος κόσμος στη συνεδρίαση για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας - «Ασχετος» ο Πολύζος σύμφωνα με τον Κόλλια

Επιβεβαίωσε την «Ε» ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας ως προς την "κόντρα" που είχε για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας -προχθές το απόγευμα, στην Καλαμάτα- με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Νίκο Πολύζο, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως «άσχετο» με το θέμα το στέλεχος του υπουργείου.
Οι πιο πάνω δηλώσεις του δημάρχου έγιναν στη διάρκεια της χθεσινής διευρυμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, στην οποία συζητήθηκε το ζήτημα του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Κυπαρισσίας, με μικρή όμως προσέλευση κόσμου στο χώρο του ΤΕΕ.
Ο Κ. Κόλλιας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα παραμείνει φορέας δευτεροβάθμιας παροχής υπηρεσιών υγείας και δεν θα υποβαθμιστεί, όπως προέβλεπε η αρχική εισήγηση του υπουργείου Υγείας:
«Είμαστε σε καλό σημείο στις διεκδικήσεις» σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα επιδιώξει να έχει άμεσα επαφή με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.
Παράλληλα δήλωσε πως η διαβούλευση θα συνεχιστεί μέχρι τις 17 Ιουλίου, τονίζοντας όμως ότι ο αγώνας θα πρέπει να συνεχιστεί, καθώς για το υπουργείο αποτελεί "κόκκινη γραμμή" η συνδιοίκηση με το Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Οι ομιλητές που ακολούθησαν συντάχθηκαν με τον Κ. Κόλλια, υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα να μην υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και κάνοντας αναφορά στα όσα έχει προσφέρει στην περιοχή της Τριφυλίας όλα αυτά τα χρόνια.
Στη συνεδρίαση παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, τα μέλη της επιτροπής στήριξης του νοσοκομείου, ο διοικητής του Παναγιώτης Μπόζος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημήτρης Δράκος και άλλοι φορείς της περιοχής.

Κ.Ηλ.


NEWSLETTER