Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 16:02

Σε ιδιώτες η καθαριότητα σε χωριά και νεκροταφεία του Δήμου Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Εργολάβος θα αναλάβει να κρατάει καθαρά τα χωριά του Δήμου Μεσσήνης και τα νεκροταφεία. Αυτό προανήγγειλε ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Οπως είπε, η δημοτική αρχή θα ενημερώσει αναλυτικά το Σώμα για αυτή την προοπτική, καθώς οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού με δίμηνες και πεντάμηνες συμβάσεις έχουν επιβαρύνει οικονομικά το δήμο ενώ και οι δουλειές στα χωριά δεν γίνονται σωστά. Μάλιστα, ο δήμαρχος είπε ακόμα ότι θα επανέλθει η πάγια προκαταβολή στους προέδρους των χωριών, αλλά τα κριτήρια θα είναι πλέον αυστηρά και τους προειδοποίησε να ξεχάσουν αυτά που γίνονταν παλιά. Δηλαδή να παίρνουν χρήματα χωρίς να προσκομίζουν τιμολόγια και παραστατικά για τις προμήθειες και τα μεροκάματα των εργατών. Αντίθετα, ναι μεν θα διαχειρίζονται οι ίδιοι οι πρόεδροι την πάγια προκαταβολή, αλλά θα κόβουν εργόσημα για τους εργάτες που θα τους κάνουν τις δουλειές και για όλες τις ενέργειες θα ενημερώνεται ο δήμος. 

Είχε προηγηθεί η παρατήρηση από πλευράς του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Στάθη Αναστασόπουλου ότι δεν είναι καθαροί οι κοινόχρηστοι χώροι στα χωριά, καθώς -είπε- ο δήμος πέρα από την αποκομιδή των σκουπιδιών δεν κάνει τίποτε άλλο για την καθαριότητα. Επίσης, ο κ. Αναστασόπουλος έθιξε και το θέμα της καθαριότητας στα νεκροταφεία. 

Ν.Κ.