Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 14:13

Αποκλεισμός αυτοκινήτων στην πλατεία Υπαπαντής

Αποκλεισμός αυτοκινήτων στην πλατεία Υπαπαντής

Η απελευθέρωση της πλατείας της Υπαπαντής από τα αυτοκίνητα είναι ο σκοπός των εργασιών που έχουν ξεκινήσει σε αυτήν και οι οποίες αφορούν διαμορφώσεις του συγκεκριμένου χώρου, καθώς και δενδροφύτευση.

Οπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, οι παρεμβάσεις προβλέπουν, στη νότια πλευρά της πλατείας επιφανειακές φυτεύσεις σε επιλεγμένα σημεία, «με σκοπό να εξασφαλισθεί η αποτροπή της ανεξέλεγκτης σήμερα στάθμευσης τροχοφόρων». Παράλληλα, με κατάλληλη επιφανειακή φύτευση και με τοποθέτηση εμποδίων (κολονάκια από μάρμαρο) θα αποκλειστεί η πρόσβαση τροχοφόρων στον δυτικό αύλειο χώρο. Η πρόσβαση προς την κύρια είσοδο του ναού, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «θα είναι ελεγχόμενη όσον αφορά στα αυτοκίνητα, με ενσύρματες βυθιζόμενες μπάρες.

Δυτικότερα, στον ίδιο χώρο, θα φυτευτούν δένδρα και θα καθαιρεθούν και θα απομακρυνθούν οι τσιμεντοστρώσεις που περιβάλλουν τις βάσεις των προτομών των μητροπολιτών, προκειμένου ο περιβάλλων χώρος να φυτευτεί, ενώ νέα φωτιστικά θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες κατεστραμμένες βάσεις επίγειου φωτισμού των προτομών.

Για την πρόσβαση των πεζών προς τον χώρο της πλατείας θα διαμορφωθεί πεζοδρόμιο με κυβόλιθους, στο χώρο δυτικά του προαυλίου και των σκαλοπατιών.