Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 07:51

Προσπάθεια αναβάθμισης του Νησιώτικου Καρναβαλιού

Να αναδειχθεί και να προβληθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του Νησιώτικου Καρναβαλιού, για να προσελκύσει από του χρόνου περισσότερους επισκέπτες.

Αυτό συμφώνησαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι παρατάξεις του Δήμου Μεσσήνης. Μάλιστα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος ανακοίνωσε ότι στα σχέδια της δημοτικής αρχής είναι η σύσταση καρναβαλικής επιτροπής η οποία θα ασχολείται όλο το χρόνο με το καρναβάλι, ενώ ο δήμος θα συνεπικουρεί. Κάνοντας τον φετινό απολογισμό, ο αντιδήμαρχος είπε ότι κόστισε 16.979 ευρώ, μέσα δηλαδή στο ποσό που είχε προϋπολογιστεί και ήτανε 17.000 ευρώ.

Ο αναπληρωτής δημάρχου Νίκος Ξαρχάκος παίρνοντας το λόγο σημείωσε ότι το τριήμερο των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας, με λεωφορεία κατέβηκαν από την Αθήνα στην Μεσσηνία κάπου 500 άτομα. Στη Μεσσήνη δεν πήγε κανένας γιατί η καρναβαλική παρέλαση έγινε στις 3 το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, γιατί εκείνη την ώρα οι εκδρομείς αναχωρούσαν για να επιστρέψουν στην Αθήνα. Τόνισε πως χρειάζεται να προβληθούν τα παραδοσιακά δρώμενα για να τα μάθει ο κόσμος και εκτός Μεσσηνίας και τα οποία δεν έχει καμία άλλη περιοχή - όπως αυτό της Γριάς Συκούς. Στο κομμάτι της προβολής εστιάστηκε και η κριτική της μείζονος μειοψηφίας. Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αθανασόπουλος εισηγήθηκε μεταξύ άλλων την προβολή των δρώμενων, ενώ κατέθεσε προτάσεις της παράταξής του προς συζήτηση για τη διαδρομή της καρναβαλικής παρέλασης αλλά και το οργανωτικό κομμάτι. Εμφαση έδωσε ο κ. Αθανασόπουλος στο πέρασμα των αρμάτων από την πλατεία της Μεσσήνης, καθώς και στην ενημέρωση τουριστικών πρακτορείων για το τι μπορεί να προσφέρει το Νησιώτικο Καρναβάλι στους επισκέπτες.

Ν.Κ.