Τετάρτη, 11 Μαϊος 2016 21:13

Μονοδρομήσεις στο κέντρο της Μεσσήνης

Σε μονοδρομήσεις θα προχωρήσει στο κέντρο της Μεσσήνης η δημοτική αρχή, ως κομμάτι της λύσης για το κυκλοφοριακό: Αυτό αποκάλυψε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης.

Αφορμή στάθηκε ερώτηση του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Γιώργου Αθανασόπουλου, σχετικά με το κυκλοφοριακό στο κέντρο, το οποίο αποθαρρύνει τους επισκέπτες να επιλέξουν την πόλη και ταλαιπωρεί τους κατοίκους. Οπως είπε λοιπόν ο δήμαρχος, η δημοτική αρχή μελετά και τα αποτελέσματα από την ελεγχόμενη στάθμευση που είχαν εφαρμόσει οι προκάτοχοί τους, αλλά μόλις για ένα μήνα αφού μετά καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία. Ο κ. Τσώνης, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, ξεκαθάρισε ότι ελεγχόμενη στάθμευση χωρίς να υπάρχουν τουλάχιστον 4 - 6 δημοτικοί αστυνομικοί δεν γίνεται - καθώς τώρα υπάρχουν οι μισοί από αυτούς που απαιτούνται για τη μίνιμουμ εφαρμογή της. Κατέληξε δε λέγοντας ότι σε περίπου 10 ημέρες θα είναι σε θέση να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη λύση για το κυκλοφοριακό της πόλης, την οποία και θα παρουσιάσουν στις μειοψηφίες. 

Ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος επεσήμανε πως ο φάκελος για την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης και πώς λειτούργησε στην πράξη, έχει αναλυθεί από τις υπηρεσίες του δήμου και έχουν επισημανθεί θετικά και αρνητικά. Σημείωσε δε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα κυκλοφορικού φόρτου εντοπίζεται στην οδό Μπούκας.

 

Ν.Κ.