Σάββατο, 06 Αυγούστου 2011 01:35

Εξηγήσεις από Μπεγλίτη για μεταφορά του ΚΕΔΒ στον Αυλώνα

Γράφτηκε από την
Εξηγήσεις από Μπεγλίτη για μεταφορά του ΚΕΔΒ στον Αυλώνα

Τη στιγμή που όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η επόμενη σειρά των διαβιβάσεων θα παρουσιαστεί στον Αυλώνα να γίνει σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας κι εκεί ο υπουργός Πάνος Μπεγλίτης να εξηγήσει στις αρχές και τους φορείς της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας τους λόγους που θα κλείσει το ΚΕΔΒ: Αυτό ζητεί με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, το οποίο παράλληλα επιβεβαίωσε προηγούμενο ψήφισμά του για τη διατήρηση του στρατοπέδου στην πόλη.

«Να μη βγει η κατάργηση χωρίς συζήτηση, θα είναι λάθος πολιτικό. Να μας εξηγήσει ο υπουργός, αν καταργηθεί το ΚΕΔΒ, γιατί καταργείται. Από πού συνάγεται αυτό;», είπε ο δήμαρχος Π. Νίκας κι επέμεινε: «Θα είναι σφάλμα να μην κουβεντιάσει ο υπουργός με τους φορείς. Να μη γίνει σύσκεψη τύπου ΥΠΕΚΑ για το ΓΠΣ που δε μετείχα. Να συζητήσει και να εξηγήσει ο υπουργός στους βουλευτές και σ' εμάς. Θα είναι κρίμα να μην εξηγηθούν όλα αυτά».

Μεταξύ άλλων προτάσεων που ακούστηκαν, ο Στ. Μπεχράκης είπε ότι «το στρατόπεδο είναι σε θέση "φιλέτο", είναι real estate» και πρόσθεσε: «Εκεί να αποκτήσουμε τράπεζα γης. Να στρέψουμε την πόλη σ’ αυτό το χώρο». Και ο Ν. Φωτέας πρότεινε «να διεκδικήσουμε με δυναμικό τρόπο αυτό που μας ανήκει».

Γ.Σ.


NEWSLETTER