Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016 15:58

Σε λειτουργία παραμένει ο ΧΑΔΑ Γαργαλιάνων 

Σε λειτουργία παραμένει ο ΧΑΔΑ Γαργαλιάνων 

Το γεγονός ότι ο ΧΑΔΑ Γαργαλιάνων ακόμη λειτουργεί μας επισημάνθηκε από πολίτες της περιοχής, παρότι είχε παρθεί σχετική απόφαση για κλείσιμό του. Μάλιστα φωτογραφικό υλικό από την περιοχή δείχνει ότι και χθες απορριμματοφόρα άδειαζαν κανονικά σε αυτόν.

Προφανώς, παρά την σχετική αρχική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κλείσιμό του, ακόμη βρίσκεται σε λειτουργία προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες καθώς στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση και δεν έχει υπάρξει τελική απόφαση για το τι θα γίνει. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας πάντως μετά την αρχική του απόφαση με την κατάρτιση ενός χρονοδιαγράμματος για την σειρά κλεισίματος των ΧΑΔΑ στην περιοχή της Τριφυλίας, με μεταγενέστερη απόφασή του (περίπου πριν ένα χρόνο και πλέον) είχε δώσει δίμηνη παράταση στην λειτουργία του συγκεκριμένου ΧΑΔΑ, χωρίς από όσο γνωρίζουμε από εκεί και πέρα να υπάρξει νεότερη απόφαση για κλείσιμο ή παραμονή του σε λειτουργία. 

Ολα αυτά φυσικά δείχνουν την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί με την διαχείριση των σκουπιδιών στους δήμους όπου το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ, εν αναμονή μάλιστα της τελικής απόφασης για την διαχείρισή τους.

 

Κ.Μπ.