Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 20:18

Αγανάκτηση Κατσίβελα για την αναβολή του ΦΟΔΣΑ

Αγανάκτηση Κατσίβελα για την αναβολή του ΦΟΔΣΑ

Την έκπληξη και αγανάκτησή του εκφράζει ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας για την αναβολή συνεδρίασης του ΦΟΣΔΑ, σημειώνοντας πως με την καθυστέρηση στη λήψη απόφασης κινδυνεύει η Πελοπόννησος να γίνει ένας απέραντος σκουπιδότοπος.

Από την πλευρά του σαν δήμος σημειώνει ότι έχει ξεκαθαρίσει τις θέσεις του έχει ταχθεί υπέρ του ΣΔΙΤ και μάλιστα προχωρά σε περιβαλλοντική αδειοδότηση για να προχωρήσει στη λύση της προσωρινής διαχείρισης από μόνος του. Εκφράζει δε την απορία του για τους δήμους που ζήτησαν την αναβολή, σε τι στοχεύει αυτή και από ποιους καθοδηγείται.

Χαρακτηριστικά σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Κατσίβελας επισήμανε: «Μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση μας προκάλεσε η αναβολή συνεδρίασης του ΦΟΣΔΑ, για  να πάρουμε την τελική απόφαση που ουσιαστικά θα είναι και η μοναδική λύση και ο μονόδρομος για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση ανεβάζει τον κίνδυνο η Πελοπόννησος στο σύνολό της να καταντήσει ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Δεν έχουμε κανένα λόγο και δεν έχουμε καμία αιτία για αναβολή αυτής της συνεδρίασης. Ο Δήμος Τριφυλίας έχει ξεκαθαρίσει τις θέσεις του. Εχει ψηφίσει και έχει καταθέσει το τοπικό σχέδιο τόσο στο ΦΟΣΔΑ όσο και στο μελετητή. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Δήμος Τριφυλίας είναι υπέρ του ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων. Υπήρχε πάρα πολύς χρόνος. Αυτή η κοινωνία, το Δημοτικό μας Συμβούλιο αλλά και όλοι οι πολίτες της Τριφυλίας έχουν ξεκαθαρίσει το τι θέλουμε. Απορώ για κάποιους δήμους που ουσιαστικά ζητάνε μία αναβολή που δεν ξέρω σε τι στοχεύει και από ποιους καθοδηγείται. Εμείς τη Δευτέρα που είναι η συνεδρίαση, θα καταθέσουμε την άποψή μας για να μην υπάρχουν υπονοούμενα τα οποία είναι απαράδεκτα. Ο Δήμος Τριφυλίας είναι από αυτούς που έχουν πάρει πρωτοβουλίες και αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η περιβαλλοντολογική μελέτη για την κατεύθυνση προσωρινής λύσης διαχείρισης των απορριμμάτων. Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται και επισήμως να κατατεθεί και να πάρει αδειοδότηση. Αλλού να κοιτάξουν. Εκεί που υπάρχει καθυστέρηση. Ο Δήμος Τριφυλίας είναι μέσα στους χρόνους και μέσα στους στόχους του».

Κ.Μπ.