Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 00:34

Υμνοι Σαμαρά για τον Νίκα

Γράφτηκε από την

 

“Η Καλαμάτα έχει ήδη το νέο της δήμαρχο, τον Παναγιώτη Νίκα”. Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς θέλησε χθες να διαμηνύσει δημοσίως τη σιγουριά του για την επανεκλογή του Παναγιώτη Νίκα στη θέση του δημάρχου Καλαμάτας. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στον κ. Νίκα έκανε λόγο για “έναν δήμαρχο του σήμερα που με το έργο του έχει κάνει την Καλαμάτα να περάσει γόνιμα στο αύριο”.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέλειψε φυσικά να αναφερθεί στα οικονομικά του "Καλλικράτη" υπογραμμίζοντας τη μείωση κατά 40% των θεσμοθετημένων πόρων για την αυτοδιοίκηση και επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου πρέπει να στείλουν στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου το μήνυμα της δυσαρέσκειας για την πολιτική του μνημονίου και του ΔΝΤ. “Παρά τις δυσκολίες θα πρέπει να υπάρξει ενότητα για να αποδείξουμε σε αυτές τις εκλογές ότι ως εδώ. Δεν πάει άλλο” τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανερχόμενος στον Παναγιώτη Νίκα θέλησε να τον συγχαρεί δημοσίως γιατί “επέλεξε τους καταλληλότερους για το ψηφοδέλτιο, ανθρώπους άξιους που θα δώσουν το παν για το καλό της πόλης, γιατί «έλιωσε» κάθε ευρώ για να βγάλει προστιθέμενη αξία για την Καλαμάτα και γιατί έχει στραμμένο το βλέμμα του όχι μόνο στο σήμερα, αλλά και στο μέλλον των παιδιών μας”.

Εμφανώς ικανοποιημένος, τόσο για την παρουσία όσο και για τα λεγόμενα του Αντώνη Σαμαρά, ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα τα προβλήματα ξεφεύγουν από το τοπικό επίπεδο και φτάνουν σε εθνικό. Δεν παρέλειψε δε να εκφράσει για μία ακόμα φορά τον προβληματισμό του για τα πρώτα βήματα του "Καλλικράτη", τον οποίο -σε συνδυασμό με το μνημόνιο- χαρακτήρισε καταστροφικό για την αυτοδιοίκηση. Ο κ. Νίκας έκλεισε δηλώνοντας τη δυναμική στήριξή του προς τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκο.

Το παρών στο εκλογικό κέντρο του Π. Νίκα κατά την επίσκεψη του Αντ. Σαμαρά έδωσε πλήθος φίλων της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να σφίξουν το χέρι του προέδρου. Επίσης παρόντες ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης και ο υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας.


Δημήτρης Πλεμμένος

 


NEWSLETTER