Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010 12:22

Περιοδείες Πετράκου στην Καλαμάτα, δηλώσεις για τα αγροτικά

Γράφτηκε από την




Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θανάσης Πετράκος αύριο πρωί και απόγευμα θα περιοδεύσει σε υπηρεσίες, καταστήματα και γειτονιές της Καλαμάτας.
Κατά την περιοδεία του στην Κυπαρισσία και τα Φιλιατρά, συζητώντας με αγρότες της περιοχής, τόνισε μεταξύ των άλλων και τα εξής:
«Αυτή την περίοδο ετοιμάζονται και προετοιμάζονται αποφάσεις για σκληρά μέτρα, τα οποία αν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν σε ολοκληρωτική καταστροφή τους αγρότες και την αγροτική οικονομία. Συζητείται:
α) Η επιβολή κυρώσεων, όπως έχουμε ξαναπεί, σε χώρες που παρουσιάζουν υψηλό έλλειμμα και χρέος, η οποία φτάνει και στην αναστολή των επιδοτήσεων, θέμα για το οποίο έχουμε προκαλέσει κατ’ επανάληψη τους κυρίους Δράκο και Τατούλη να τοποθετηθούν, αλλά φαίνεται ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η «χειραψίες». Θέση για τα σοβαρά προβλήματα δεν παίρνουν.
β) Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με πρόσχημα μια «πράσινη ΚΑΠ», ουσιαστικά επιδιώκει να μειώσει τις δαπάνες στη γεωργία και με αυτό τον τρόπο να οδηγήσει σε καταστροφή των μικρομεσαίων αγροτών. Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου είναι ριζικά αντίθετη με μια τέτοια προοπτική και καλούμε τους αγρότες να αντιδράσουν σε αυτές τις καταστροφικές για το μέλλον τους εξελίξεις.
γ) Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έδωσε τις προτάσεις του για «δημόσια διαβούλευση για την ΚΑΠ μετά το 2013». Οι προτάσεις του αυτές δεν περιλαμβάνουν καμία συγκεκριμένη δέσμευση της κυβέρνησης παρά μόνο την κατάργηση του ιστορικού μοντέλου καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης και αντικατάστασή του από ένα περιφερειακό, με άγνωστα όμως κριτήρια και τρόπο κατανομής. Είναι βέβαιο ότι η απόλυτη συμφωνία της κυβέρνησης στις στρατηγικές επιλογές της Λισαβόνας προοιωνίζουν σκοτεινό μέλλον για τους αγρότες της περιοχής μας και της χώρας γενικότερα.
Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου δεσμεύεται να αγωνιστεί μαζί με τους αγρότες για μια ριζοσπαστική αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που να περιλαμβάνει σημαντική αύξηση των δαπανών του κοινοτικού προϋπολογισμού, την ενίσχυση των μεσογειακών προϊόντων και τη ριζική αναδιανομή των πόρων σε όφελος των μικρομεσαίων παραγωγών και των μικρομεσαίων αγροτικών εκμεταλλεύσεων».


Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού


NEWSLETTER