Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017 18:52

Νίκας με Καλογερόπουλο για δράσεις από ΕΕΤΑΑ (βίντεο)

Δράσεις που χρηματοδοτούνται από την ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), συζήτησε χθες στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας με τον πρόεδρο της Εταιρείας Δημήτρη Καλογερόπουλο πρώην δήμαρχο Αιγάλεω και Μεσσήνιο στην καταγωγή (από το Κατσαρού).

Παρουσία αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκαν η φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς σταθμούς με τη διαδικασία των voucher και η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης στην Καλαμάτα και στην περιφέρεια του δήμου, όπου θα φιλοξενηθούν γύρω στα 350 παιδιά από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος. Τη συζήτηση απασχόλησαν, επίσης, θέματα ανάπτυξης, που η ΕΕΤΑΑ επιδιώκει την προώθησή τους σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νίκας ευχαρίστησε τον κ. Καλογερόπουλο για την άριστη συνεργασία και τη βοήθεια που προσφέρει στο δήμο και παρατήρησε πως γίνεται προσπάθεια “να υπάρξουν πόροι που να έρθουν στους δήμους μέσω ΕΕΤΑΑ. Εμείς συμφωνούμε η συγκεκριμένη εταιρεία να αναλάβει τη διαχείριση κάποιων πόρων. Είναι βέβαιο ότι η ΕΕΤΑΑ είναι πιο κοντά μας απ' ό,τι τα υπουργεία, με τα τομεακά προγράμματα”.

 

Ο Μεσσήνιος πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ έκανε λόγο για εξαιρετική συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και για αλματώδη ανάπτυξη της Μεσσηνίας, με τον αυτοκινητόδρομο και το αεροδρόμιο. Χαιρέτισε τη συμβολή του αείμνηστου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου στην ανάπτυξη του τόπου καταγωγής του και παρατήρησε πως χρειάζονται περισσότερη ανάπτυξη που φέρνει θέσεις εργασίας και τοπικές παρεμβάσεις, πέρα από τους κεντρικούς άξονες. Ο Δ. Καλογερόπουλος ανέφερε ότι βλέπει “μια διαφορετική Καλαμάτα, η πόλη σας πετάει” κι εξέφρασε τη λύπη του που δεν επελέγη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.