Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010 14:30

Συμμαχία των ΚΤΕΛ με το σιδηρόδρομο προτείνει η "Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά"

Γράφτηκε από την
Συμμαχία των ΚΤΕΛ με το σιδηρόδρομο προτείνει η "Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά"

Συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Νότη Μάρκελλο και το Δ.Σ. του ΚΤΕΛ Κορινθίας είχε σήμερα ο Λάμπρος Μπούκλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ. Στη συνάντηση, που έγινε σε θετικό κλίμα, ο Λάμπρος Μπούκλης παρουσίασε τις προτάσεις της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά για ένα νέο ρόλο των ΚΤΕΛ.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Λάμπρος Μπούκλης τόνισε:
«Η κρίση αλλάζει τα δεδομένα και στο χώρο των μεταφορών. Η χρήση του ΙΧ είναι πλέον ακριβότερη, η εξοικονόμηση καυσίμων γίνεται όλο και πιο σημαντική, ενώ οι πολιτικές απελευθέρωσης απειλούν τον παραδοσιακό ρόλο των ΚΤΕΛ.
Για μας, η συμμαχία των ΚΤΕΛ με το σιδηρόδρομο, αποτελεί βασικό στοιχείο διεξόδου από την κρίση. Σε λίγους μήνες ο Προαστιακός θα ηλεκτροκινηθεί, συντομεύοντας κατά πολύ το χρόνο διαδρομής. Μέρος από τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ όλης της Πελοποννήσου προς Αθήνα, προτείνουμε να έχουν ανταπόκριση μαζί του με ενιαίο εισιτήριο, εξοικονομώντας έτσι μισθούς, καύσιμα, αλλά και χαμένο χρόνο σε μποτιλιαρίσματα. 
Μια τέτοια έγκαιρη προγραμματική σύμβαση, θα δώσει στα ΚΤΕΛ σοβαρό πλεονέκτημα απέναντι στις ιδιωτικές εταιρίες που πιθανόν θα θελήσουν να μπουν στον ανταγωνισμό. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί διέξοδος και στους πολίτες που δεν αντέχουν οικονομικά να κινούνται μόνο με το ΙΧ τους, και αναζητούν εναλλακτικές λύσεις.
Παράλληλα πρέπει να δοθεί στα ΚΤΕΛ και τις περιφέρειες η δυνατότητα να επενδύουν σε σιδηροδρομικές συνδέσεις που τους ενδιαφέρουν, με αντάλλαγμα συγκεκριμένο ποσοστό των αντίστοιχων εισπράξεων.
Χρειάζεται τέλος να αναζητηθούν τρόποι και χρηματοδοτικά μέσα, ώστε να τερματιστεί η σημερινή συγκοινωνιακή απομόνωση εκατοντάδων οικισμών σε όλη την Πελοπόννησο. Τελικός στόχος της περιφέρειας οφείλει να είναι, να εξυπηρετείται κάθε οικισμός με τρία δρομολόγια την ημέρα, από και προς το κέντρο του δήμου του. Τα ΚΤΕΛ θα παίξουν εκ των πραγμάτων κομβικό ρόλο σε ένα τέτοιο εγχείρημα, και ο διάλογος μαζί τους πρέπει να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν».   

Από τυο Γραφείο Τύπου του συνδυασμού


NEWSLETTER