Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 13:56

Συνάντηση δημάρχων με Σκουρλέτη για διαχείριση απορριμμάτων της Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Συνάντηση δημάρχων με Σκουρλέτη για διαχείριση απορριμμάτων της Πελοποννήσου

Η αύξηση του διαχειριστικού έργου του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, ως απόρροια της επικείμενης ενεργοποίησης του έργου ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη χθεσινή συνάντηση αυτοδιοικητικών με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Παρόντες στη συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη ήταν οι δήμαρχοι Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου Σταύρο Αργειτάκο και άλλα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Φορέα.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα ζητήματα: της διεκπεραίωσης εκκρεμών οφειλών του ΦοΔΣΑ με την υποστήριξη του υπουργείου μέσω του προγράμματος «Θησέας», της ενίσχυσης του φορέα με το απαραίτητο προσωπικό, των επιλογών αναφορικά με τη διαδικασία είσπραξης εσόδων. Παράλληλα διερευνήθηκαν, σε αρχικό στάδιο, οι δυνατότητες αντιμετώπισης άλλων οφειλών του ΦοΔΣΑ.

Από τη συζήτηση προέκυψε η ανάγκη περαιτέρω εξέτασης των ζητημάτων που σχετίζονται με τις δυνατότητες κάλυψης υποχρεώσεων του ΦοΔΣΑ, αλλά και λειτουργικών του βαρών, ενώ αποσαφηνίστηκαν οι δυνατότητες τακτοποίησης οφειλών μέσω του προγράμματος «Θησέας» και του προσδιορισμού του αναγκαίου προσωπικού για τη δρομολόγηση προσλήψεων.


NEWSLETTER