Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 08:55

Ο Μπάμης μήνυσε τον Σταυρόπουλο

Γράφτηκε από την
Ο Μπάμης μήνυσε τον Σταυρόπουλο

Μήνυση και αγωγή κατέθεσε ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης κατά του τ. αντιδημάρχου Ηλία Σταυρόπουλου. Συγκεκριμένα ο κ. Μπάμης ζητά χρηματική ικανοποίηση 150.000 ευρώ λόγω ηθικής βλάβης. Οπως επικαλείται στην αγωγή του, ο κ. Σταυρόπουλος προσέβαλε την προσωπικότητά του δίνοντάς του «ένα δυνατό χαστούκι στο πρόσωπο», στις 22 Φεβρουαρίου, μέσα στο γραφείο του στο Δημαρχείο, «προσβάλλοντας βάναυσα, εκτός των άλλων, την τιμή και την υπόληψή μου, αφού εξεδήλωσε πρόδηλα καταφρόνηση στο πρόσωπό μου». Επίσης, ο Φ. Μπάμης ισχυρίζεται ότι «υπέστη σημαντική ηθική βλάβη» εξαιτίας της «ψευδούς και συκοφαντικής δημόσιας δήλωσης του εναγομένου Ηλ. Σταυρόπουλου η οποία δημοσιεύτηκε στις 2 Μαρτίου σε όλες τις ημερήσιες τοπικές εφημερίδες που διανέμονται σε όλη τη Μεσσηνία». Και επιπλέον η δήλωση αυτή «διανεμήθηκε από τον ίδιο σε μεγάλο αριθμό συνδημοτών μου, με την εν πάση περιπτώσει δημιουργία δυσμενών εντυπώσεων σε βάρος μου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αίτηση αγωγής.
Ειδικότερα -όπως αναφέρει τόσο στη μήνυσή του, όσο και στην αγωγή ο δήμαρχος Οιχαλίας- όσα αναφέρονται στην δημόσια δήλωση του Ηλ. Σταυρόπουλου «είναι ψευδή γεγονότα, δυνάμενα και ικανά να επιφέρουν βλάβη στην τιμή, στην υπόληψη και στην φήμη μου» - των οποίων «ο μηνυόμενος γνώριζε το ψεύδος και με το σκοπό της συκοφαντικής εις βάρος μου δυσφημήσεως, ώστε τα αναφερόμενα (ενδεικτικά): ότι εμένα δήθεν δε με ήξερε ούτε η μάνα μου, για δήθεν "ένοχη σιωπή μου" σε συνέλευση της Περιφέρειας στο θέμα των ρυπογόνων εργοστασίων στο ΒΙΠΕ Μελιγαλά και άλλων θεμάτων, ότι δήθεν χειροδίκησα σε βάρος της οικονομικής συμβούλου του δήμου και αδερφής του και ότι δήθεν έχω "προσωπικές", ακριβές και ύποπτες επιλογές, είναι πρόδηλα ψευδή, αφού σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται όλα τα ανωτέρω στην πραγματικότητα και με προσβάλλουν βάναυσα τόσο ως άνθρωπο όσο ως δήμαρχο του Δήμου Οιχαλίας και ως επαγγελματία, ο οποίος μόνο διακρίσεις και επαίνους λαμβάνω για τις ικανότητές μου ως άνθρωπος».
Να σημειωθεί τέλος ότι το ποσό το οποίο ζητά ως χρηματική ικανοποίηση ο κ. Μπάμης, δεσμεύεται ότι θα το παραχωρήσει για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε δημόσια κτήρια του Δήμου Οιχαλίας.


NEWSLETTER