Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 10:41

Καλαμάτα: Σήμερα η παρουσίαση των θέσεων Τζαμουράνη

Γράφτηκε από την

 

Τις θέσεις του συνδυασμού “Πρότυπος Δήμος” παρουσιάζει απόψε στις 7:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης.

Εξάλλου η ουσιαστική συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, προκειμένου αφ' ενός να προωθηθεί η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων μέσα από τη δημιουργία σχετικών γραφείων και αφ' ετέρου η δημιουργία εκθεσιακού χώρου που τώρα δεν υπάρχει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα: Τα συγκεκριμένα ζητήματα συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης και στελέχη του συνδυασμού του “Πρότυπος Δήμος” με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρο, στα γραφεία του φορέα (φωτό).

Στο πλαίσιο της ίδιας συζήτησης διατυπώθηκε η άποψη για την αξιοποίηση του Μεγάρου Χορού μέσα από τη διοργάνωση σε αυτό εκδηλώσεων που θα προβάλλουν την πόλη. Ακόμα, επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρχει μια επιτροπή διαβούλευσης ως σύνδεσμος μεταξύ του δήμου και του Επιμελητηρίου, προκειμένου να επεξεργάζεται σχέδια ανάπτυξης, αξιοποιώντας με ουσιαστικό τρόπο τη σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα.

Από την πλευρά του ο Βαγ. Ξυγκώρος ενημέρωσε τον Β. Τζαμουράνη για τον θεσμικό ρόλο του Επιμελητηρίου ως συμβούλου και του επέδωσε υπόμνημα με τις θέσεις και προτάσεις του φορέα, που στοχεύουν στην ανάπτυξη της περιοχής μέσω της υγιούς επιχειρηματικότητας, μέσα από τη συνεργασία και με τη στήριξη της αυτοδιοίκησης.