Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 16:00

Απάντηση M. Οικονομάκου στην ανοιχτή επιστολή του κύριου Στυλιανού Λιακέα

Απάντηση M. Οικονομάκου στην ανοιχτή επιστολή του κύριου Στυλιανού Λιακέα

Της Μαρίας Ηλ. Οικονομάκου, υποψήφιας Δήμαρχος Καλαμάτας

Κύριε Πρόεδρε, δεν γνωρίζω από πού ενημερώνεστε. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να είστε σίγουρος για τις πηγές σας.

Η επίσκεψή μας στις 3 Απριλίου στην περιοχή της Μ. Μαντίνειας πραγματοποιήθηκε ύστερα από επιστολή-πρόσκληση από τον υποψήφιο ανεξάρτητο συνδυασμό για την Κοινότητα Μ. Μαντίνειας «Μ. Μαντίνεια - Νέοι Ορίζοντες», στην οποία τέθηκαν μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που αφορούν, κατά την άποψή τους, την περιοχή. Επίσης, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι την ίδια πρόσκληση-επιστολή έλαβαν και οι υπόλοιποι 11 υποψήφιοι Δήμαρχοι του Δήμου Καλαμάτας.

Είναι υποχρέωσή μας, λοιπόν, ως συνδυασμός να ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα συνδυασμών και φορέων του διευρυμένου Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να διαμορφώνουμε, «ιδίοις όμμασι», άποψη για τα ζητήματα που αφορούν την κάθε περιοχή και εν προκειμένω είχαν τεθεί στην επιστολή που λάβαμε.

Δεν επισκεφτήκαμε μόνο την παραλιακή ζώνη όπως αναφέρατε στο δημοσίευμά σας.

Επισκεφτήκαμε και τα εγκαταλειμμένα ακίνητα του ιδρύματος Παναγιώταρου (κτήρια υπό κατάρρευση, χωρίς μέτρα προστασίας, με πρόσβαση στον οιονδήποτε με κίνδυνο ατυχήματος).

Επίσης επισκεφτήκαμε τον χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μ.  Μαντίνειας, είδαμε τα ρέματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης και καθαρισμού, αλλά και το κοινοτικό γραφείο που όπως ενημερωθήκαμε από τα μέλη του Συνδυασμού παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια.

Ο συνδυασμός μας, όπως έχουμε επανειλημμένα δηλώσει, προσανατολίζεται στην ουσιαστική αναβάθμιση κοινοτήτων και οικισμών. Με αυτό το δεδομένο ευχαριστούμε που βρίσκεστε στη διάθεσή μας, ώστε να ενημερωθούμε και από εσάς για τα προβλήματα της κοινότητας της Μ. Μαντίνειας.