Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 17:54

Δέδες κατά Τατούλη για ΣΔΙΤ απορριμμάτων

Γράφτηκε από την

Η ευθύνη για τις παλινωδίες που βιώσαμε όλοι το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τις απαλλοτριώσεις και τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για την κακή τεχνική και οργανωτική προετοιμασία που αναστέλλουν και εμποδίζουν την εξέλιξη του έργου, βαρύνει αποκλειστικά την απερχόμενη περιφερειακή αρχή” δήλωσε από την Καλαμάτα μεταξύ άλλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες αναφερόμενος στη ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων και συνέχισε:

“Η παράταξή μας έχει ήδη τοποθετηθεί με ευθύτητα και ρεαλισμό. Παρά το γεγονός ότι είχαμε στηρίξει διαφορετικές προτάσεις, έχοντας μια άλλη άποψη για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, σήμερα, μπροστά στα αναπόδραστα τετελεσμένα που έχουν διαμορφωθεί, δεσμευόμαστε πως θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επαναδιαπραγματευτούμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου».

Αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ ο επικεφαλής της παράταξης “Νέοι Δρόμοι” επεσήμανε: “Κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν να βιώσουμε μια εικονική πραγματικότητα. Γιατί πραγματικά είναι ακραίο δημαγωγικό παιχνίδι, είναι ακραία τακτική «Μαυρογιαλούρου», χωρίς να υπάρχουν χρήματα και κωδικοί αριθμοί, χωρίς μελέτες και εγκρίσεις, να εντάσσονται δήθεν έργα τα οποία θα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί τα προηγούμενα εννέα χρόνια και τα οποία δεν μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ γιατί δεν έχουν τις προϋποθέσεις. Αυτά τα συνεχή επικοινωνιακά πυροτεχνήματα έχουν πια γίνει γνωστά στους πολίτες, οι οποίοι τέτοιου τύπου μικροπολιτικές πρακτικές τις απορρίπτουν και θα τις αποδοκιμάσουν στις εκλογές”, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: “Φαίνεται πως ο κ. Τατούλης δεν έχει κουραστεί να επιδίδεται στο προσφιλές του παιχνίδι των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων, με τα οποία έχει συνηθίσει να πολιτεύεται. Εχουν κουραστεί όμως οι πολίτες να υποτιμά προκλητικά τη νοημοσύνη τους ένα κλειστό σύστημα διακυβέρνησης που επιβράδυνε δραματικά την αναπτυξιακή δυναμική της Περιφέρειας”.