Παρασκευή, 03 Μαϊος 2019 10:34

Πάνω από 270 εκλογικά τμήματα στο Δήμο Καλαμάτας: Σε δύο εκλογικά τμήματα θα ψηφίσει κάθε ψηφοφόρος

Πάνω από 270 εκλογικά τμήματα στο Δήμο Καλαμάτας: Σε δύο εκλογικά τμήματα θα ψηφίσει κάθε ψηφοφόρος

 

Πάνω από 270 εκλογικά τμήματα (το πιθανότερο 273) θα λειτουργήσουν στο Δήμο Καλαμάτας, στις εκλογές της 26ης Μαΐου: σχεδόν τα διπλάσια σε σχέση με τις εκλογές του 2014.

Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα στηθούν δύο κάλπες. Ο κάθε ψηφοφόρος θα ψηφίσει σε δύο εκλογικά τμήματα (δηλαδή σε δύο διαφορετικές αίθουσες του εκλογικού κέντρου) και θα ρίξει ψήφο συνολικά σε 4 κάλπες. Στο ένα τμήμα θα ψηφίσει για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές, ενώ στο άλλο για τις δημοτικές εκλογές αλλά και τις κοινοτικές (δηλαδή για τη Δημοτική ή την Τοπική Κοινότητα).

Στην πόλη της Καλαμάτας εκλογικό κέντρο θα είναι για πρώτη φορά και το 1ο Γυμνάσιο (στη Φαρών), ενώ στο 1ο Λύκειο (στη Λυκούργου) θα υπάρχουν περισσότερα τμήματα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, σε κοινότητες με 300 και κάτω κατοίκους, με βάση την απογραφή του 2011, θα υπάρχει ένα μόνο εκλογικό τμήμα. Στα χωριά αυτά και οι 4 κάλπες θα στηθούν στον ίδιο χώρο.

Πρόβλημα φαίνεται πάντως να υπάρχει σε διάφορα χωριά του Δήμου Καλαμάτας και ευρύτερα της Μεσσηνίας, όπου δεν υπάρχουν χώροι για να καλύψουν τις νέες μεγάλες εκλογικές ανάγκες. Σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιθανόν να χρειαστεί να επιταχθούν σπίτια, στα οποία θα λειτουργήσουν εκλογικά τμήματα.

Ξεκάθαρη εικόνα αναμένεται να υπάρχει τις επόμενες ημέρες. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ο κάθε ψηφοφόρος θα πρέπει να ενημερωθεί έγκαιρα πριν πάει να ψηφίσει, γιατί σε αρκετές περιπτώσεις θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα σε διαφορετικό σχολείο-εκλογικό κέντρο από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Γ.Σ.