Τετάρτη, 08 Μαϊος 2019 21:11

Γιατί μαζί με τον Βασ. Τζαμουράνη

Γιατί μαζί με τον Βασ. Τζαμουράνη

Του Γεωργίου Ν. Σωφρονά*

Οι δημοτικές εκλογές γίνονται πρώτη φορά με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Η συνεργασία και η συναίνεση μεταξύ διαφορετικών δημοτικών παρατάξεων είναι μονόδρομος για την δημιουργία πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η επόμενη μέρα πρέπει να προβληματίζει όλους τους εμπλεκόμενους.

Εμείς στη δημοτική παράταξη «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ» με υψηλό αίσθημα ευθύνης αντιμετωπίζουμε την επόμενη μέρα, χωρίς φόβους, χωρίς αλαζονείες, χωρίς να μονοπωλούμε την αλήθεια, με κύριο όπλο μας τις αρχές μας και τις αξίες μας. Εχουμε την τύχη να είναι επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος ο κ. Βασίλειος Τζαμουράνης. Ενα πρόσωπο κλειδί για να συνθέσει διαφορετικές απόψεις, με εμπειρία, τεχνογνωσία, διάθεση για εργασία. Κοινωνικά ευαίσθητος, συναινετικός άνθρωπος, χαμηλών τόνων, με βαθιά γνώση των προβλημάτων της πόλης, των συνοικιών και των Τοπικών Κοινοτήτων.

Στα 37 χρόνια που υπηρέτησε στο Δήμο Καλαμάτας σε θέσεις ευθύνης, έχει αποδείξει ότι έχει την ικανότητα να μιλάει με τον κόσμο και όχι να μιλάει στον κόσμο.

Ως τεχνοκράτης αντιλαμβάνεται τις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται γύρω μας, όπως η κλιματική αλλαγή, η ψηφιακή εποχή, η βιώσιμη ανάπτυξη, η ανεργία των Νέων, η οικονομική δυσπραγία μεγάλου τμήματος των συνδημοτών μας και άλλα.

Η προσωπική του εμπειρία από τις θέσεις ευθύνης στο Δήμο Καλαμάτας για δεκαετίες, του παρείχε την γνώση, η οποία βεβαίως και έχει επιδράσει έντονα στη ζωή του και στη διαμόρφωση της νοοτροπίας του και συμπεριφοράς του. Κανείς σήμερα δεν μπορεί να μην αποδεχθεί τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα ως αυριανού Δημάρχου της Καλαμάτας, ενός Δημάρχου σε μια πόλη σε τροχιά ομότιμης και δίκαιης ανάπτυξης.

Στη δημοτική παράταξη «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ» έχω την χαρά και την τιμή να συμμετέχω ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, μαζί με μια πλειάδα ικανών και έμπειρων ανθρώπων με ισχυρό αξιακό κώδικα, κοινωνική ευαισθησία και διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς.

Θεωρώ τιμή μου να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ» και ευχαριστώ τους συνδημότες μας, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την προσπάθειά μας. Εχοντας εμπιστοσύνη αλλά κυρίως σεβασμό στην κρίση των συνδημοτών μας, σας ευχαριστώ.

Με γνώση και εμπειρία μπορούμε καλύτερα.

* Ο Γεώργιος Ν. Σωφρονάς είναι ιατρός καρδιολόγος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "Καλαμάτα Πρότυπος Δήμος".