Τρίτη, 28 Μαϊος 2019 18:02

Καλαμάτα: Παζάρια για... συγκλίσεις με άρωμα Ν.Δ.

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Παζάρια για... συγκλίσεις με άρωμα Ν.Δ.

Μέσα στο πολιτικό κλίμα που δημιούργησε η μεγάλη πρωτιά της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, γίνονται οι πρώτες επαφές για προγραμματικές συγκλίσεις από τους δύο μονομάχους της επόμενης Κυριακής για τον Δήμο Καλαμάτας.

Αυτό είναι η κομψή έκφραση που διατυπώνουν τα επιτελεία τους και που στην κοινή εκλογική γλώσσα λέγονται παζάρια. Ολα αυτά βέβαια τελούν υπό την άποψη που έχουν οι συνδυασμοί για τους μέχρι προχθές ανθυποψηφίους τους και για την τακτική που τήρησε ο ένας απέναντι στον άλλον. Ενας ακόμα βασικός παράγοντας είναι οι σταυροί και η σειρά των επιτυχόντων με τα επακόλουθα παράπονα για συνυποψηφίους τους. Σε βαθμό μάλιστα που να κάνουν όσους δεν πλασάρονται σε εκλογική θέση να αλλάξουν στρατόπεδο.

Στον δεύτερο γύρο τον πιο βασικό ρόλο παίζει η κομματική ένταξη και το βάρος που θα δοθεί υπέρ του εκλεκτού του κόμματος. Στην προκειμένη περίπτωση της Καλαμάτας ο πρώτος του α’ γύρου Θαν. Βασιλόπουλος προσβλέπει βάσιμα στο μεγάλο άθροισμα ποσοστών των ομογάλακτών του Μαρίας Οικονομάκου και Ελ. Αλειφέρη, ενώ ο δεύτερος Βασ. Κοσμόπουλος στους ανεξάρτητους και σχετικά αριστερόστροφους συνδυασμούς.

Ολα αυτά βέβαια δεν μπορούν να αποτελέσουν βεβαιότητα, καθώς εξαρτώνται και σε μεγάλο βαθμό από εκτιμήσεις προσώπων με βάση τις κοινωνικές και φιλικές σχέσεις.

Στο επόμενο διάστημα πάντως αναμένονται ανοιχτές στηρίξεις που θα διαμορφώσουν και τη σύνθεση της νέας δημοτικής αρχής. Δεν θεωρείται εύκολο ό,τι γίνει να γίνει χωρίς αντάλλαγμα σε θέσεις ευθύνης. Κάπως έτσι θα διαμορφωθούν τα πρώτα δείγματα συναίνεσης.


NEWSLETTER