Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 21:41

Γενικός γραμματέας στην ΚΕΔΕ ο Καφαντάρης

Γράφτηκε από την

Γενικός γραμματέας στην ΚΕΔΕ εξελέγη ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης. Νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξελέγη χθες ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά την ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη θέση του α΄ αντιπροέδρου εξελέγη ο Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, και στη θέση του β΄ αντιπροέδρου ο Δημήτρης Κάρναβος, δήμαρχος Καλλιθέας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξελέγησαν και τα επιπλέον 7 αιρετά μέλη -πέραν του Προεδρείου- που απαρτίζουν την 11μελή Εκτελεστική Επιτροπή. Εξελέγησαν κατά σειρά προτίμησης οι: Ηλίας Αποστολόπουλος δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Νικόλαος Μελετίου δήμαρχος Ασπροπύργου, Ευάγγελος Μπαρμπάκος δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας, Ιωάννης Λυμπέρης δήμαρχος Ηλιδας, Γιώργος Ιωακειμίδης δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Δημήτριος Τσιαντής δημοτικός σύμβουλος Πλαστήρα και Απόστολος Καλογιάννης δήμαρχος Λαρισαίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καφαντάρης είναι ο μοναδικός Πελοποννήσιος αυτοδιοικητικός που συμμετέχει στο ανώτατο όργανο των δημάρχων της Ελλάδας, και ότι την προηγούμενη πενταετία υπήρξε Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ. Μετά την εκλογή του ο κ. Καφαντάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ τους συναδέλφους αυτοδιοικητικούς που και σ’ αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση ανανέωσαν τη σχέση εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου και με εξέλεξαν γενικό γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Μια σχέση εμπιστοσύνης που οικοδομήθηκε από την προηγούμενη θητεία μου ως Α’ αντιπρόεδρος του κορυφαίου συνδικαλιστικού μας οργάνου.

Η προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου μας είναι ο απώτερος στόχος όλων των συναδέλφων αυτοδιοικητικών, που όλοι μαζί δεσμευόμαστε να υπηρετήσουμε τις τοπικές κοινωνίες με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλες και όλους που με τίμησαν και σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία. Υπόσχομαι ότι, για άλλη μια φορά, θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου».