Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 10:59

"Οχι" στην παραχώρηση του διατηρητέου Αλειφέρη

"Οχι" στην παραχώρηση του διατηρητέου Αλειφέρη

Οριστικό "όχι" εισέπραξε ο Δήμος Καλαμάτας για την παραχώρηση σε αυτόν του διατηρητέου -αλλά επικίνδυνου στατικά- κτηρίου Αλειφέρη, στη συμβολή των οδών Αριστομένους και Κολοκοτρώνη.

"Φαίνεται ότι δεν υπάρχει διάθεση παραχώρησης του παραδοσιακού κτηρίου Αλειφέρη" δήλωσε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε προχθές Τετάρτη στην Αθήνα, τόσο με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Αβραάμ Γούναρη, όσο και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Γρηγόρη Δούνη.

Πάντως, ο δήμαρχος δήλωσε ότι απέσπασε δέσμευση από τον Γρ. Δούνη πως μέχρι τα Χριστούγεννα το διατηρητέο κτήριο θα έχει καλυφθεί, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος ατυχήματος, ενώ μετά τις γιορτές αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες για την ανακατασκευή του.

Σύμφωνα με τον Π. Νίκα, ο δήμος έχει αντιμετωπιστεί μέχρι τώρα εξαιρετικά θετικά από το δημόσιο, το οποίο του έχει παραχωρήσει -μεταξύ άλλων- το σύνολο των υποδομών στο παλιό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Αντίθετα, σύμφωνα με το δήμαρχο, μάλλον θετική εξέλιξη φαίνεται να έχει το αίτημα του δήμου να του παραχωρηθούν κατά χρήση τα 48 στρέμματα στο παράλιο μέτωπο της Καλαμάτας, από τις εκβολές του Νέδοντα, ώς τον συνοικισμό Κορδία.

Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος, θα βρεθεί στην Καλαμάτα κλιμάκιο της ΕΤΑΔ (Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου), προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία στην αιτούμενη από τον δήμο έκταση.

Β.Γ.Μ.