Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 11:40

70 υπόγειοι κάδοι για σκουπίδια στην Καλαμάτα

70 υπόγειοι κάδοι για σκουπίδια στην Καλαμάτα

Περί τους 70 επιπλέον υπόγειους κάδους απορριμμάτων σχεδιάζει να εγκαταστήσει η δημοτική αρχή σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας -όπως πρόσφατα είχε δημοσιεύσει η "Ε" σε σχετικό ρεπορτάζ.


Η δράση αυτή προγραμματίζεται να υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο με τον δήμο να προετοιμάζει ήδη την σχετική πρόταση, ώστε να τύχει της σχετικής χρηματοδότησης.
Τη συγκεκριμένη πρόταση καλείται να εγκρίνει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας στην σημερινή -κατεπείγουσα, όπως χαρακτηρίζεται- συνεδρίασή της, που έχει προγραμματιστεί για τη 1 το μεσημέρι.
Ειδικότερα, η επιτροπή καλείται να εγκρίνει μελέτη για την κατασκευή υπόγειων κάδων απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως και την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στην πρόσκληση 20/2013 του Πράσινου Ταμείου, στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα "Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015".
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ
Στη σημερινή συνεδρίασή της, εξ άλλου, η Επιτροπή καλείται να εγκρίνει και την προμήθεια ειδικών οχημάτων, τα οποία προορίζονται να υποστηρίξουν τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, κλειστού τύπου.
Ο σταθμός -όπως είχε δημοσιεύσει πρόσφατα η "Ε"- θα λειτουργήσει σε δημοτικό οικόπεδο δίπλα στον Νέδοντα, βορειότερα από το σημείο όπου γίνεται σήμερα η διαδικασία αυτή.
Οι πληροφορίες της "Ε" ανέφεραν ότι ο σταθμός θα είναι κλειστού τύπου, με τα απορριμματοφόρα να ανεβαίνουν σε ράμπα και από αυτή να αδειάζουν σε ειδική χοάνη, που θα καταλήγει σε πρες κοντέινερ -χωρίς σε κανένα σημείο της διαδικασίας να έρχονται τα απορρίμματα σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον.
Σήμερα λοιπόν, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής καλείται να εγκρίνει, αφ’ ενός τη μελέτη για την προμήθεια ενός ρυμουλκού και δύο ημιρυμουλκούμενων, με σύστημα συμπίεσης απορριμμάτων, χωρητικότητας 60 κυβικών μέτρων και αφ’ ετέρου την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στην πρόσκληση 20/2013 του Πράσινου Ταμείου, στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα "Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015".
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΑ
Στη σημερινή της συνεδρίαση, εξ άλλου, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας καλείται να εγκρίνει επίσης την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του έργου αναβάθμισης των παιδικών χαρών του δήμου, προκειμένου αυτές να πιστοποιηθούν.
Επίσης, η επιτροπή θα κληθεί να εγκρίνει μελέτη για αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων Δήμου Καλαμάτας όπως και την υποβολή της σχετικής πρότασης για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του προγράμματος "Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015".
Οπως διευκρινίζει ο πρόεδρος της επιτροπής, αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος, ο κατεπείγων χαρακτήρας της σημερινής συνεδρίασης προκύπτει από το γεγονός ότι "η πρόσκληση 20/2013 (Α.Π. 886/1-4-2013) του Πράσινου Ταμείου εκδόθηκε την 1-4-2013, αναρτήθηκε στο αντίστοιχο site του Πράσινου Ταμείου στις 2-4-2013 και ως ημερομηνία λήξης της υποβολής προτάσεων ορίζεται η Δευτέρα 22-4-2013".
Β.Γ.Μ.