Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 21:52

Πολεοδομικές μελέτες: Προχωρά το Ασπρόχωμα, κολλημένα τα υπόλοιπα

Γράφτηκε από την

Πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται να φτάσουν στο Δήμο Καλαμάτας τα πολεοδομικά μελετητικά στοιχεία για το Ασπρόχωμα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανάθεση της πράξης εφαρμογής με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους. Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή καθιερωμένη σύσκεψη αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων για την πορεία των πολεοδομικών θεμάτων.
Οσον αφορά τις υπόλοιπες μελέτες, όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, δεν υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις. Για τη μελέτη της Μικρής Μαντίνειας έχει υπάρξει απλώς δέσμευση για έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των ενστάσεων, προς εισήγηση στο κεντρικό ΣΧΟΠ, με εγκεκριμένους πόρους που ανέρχονται στις 150.000 ευρώ. Οσο για τη Βέργα, εκκρεμεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για επικαιροποίηση των παλιών αποφάσεων - κάτι που αναμένεται να γίνει στην επόμενη συνεδρίαση.
Για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο απομένει η υπογραφή της πράξης εφαρμογής από τον γ.γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου Φώτη Χατζημιχάλη, και το ΓΠΣ αναμένεται μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει περάσει από το κεντρικό ΣΧΟΠ.
Για την πολεοδομική μελέτη δυτικά της Αρτέμιδος όπως και για τα οικόπεδα Κατσόγιαννη, συνεχίζεται η αλληλογραφία με την “Κτηματολόγιο Α.Ε.” για την καταχώριση της πράξης. Για την Ανατολική Παραλία η μελέτη παραδόθηκε χθες στο δήμο και πλέον θα αποσταλεί στην Πολεοδομία για έλεγχο και υπογραφή. Για έλεγχο στην Πολεοδομία θα υποβληθούν σύντομα και οι 25 περιπτώσεις ανταλλαγής οικοπέδων και έπεται η υπογραφή της μελέτης από τον νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο.
Εντός της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επίδοσης των πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής στους τσιγγάνους στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι πράξεις αναλογισμού για διάφορες περιοχές της πόλης. Συγκεκριμένα για την Μπουλούκου υπογράφτηκε από τον νομάρχη και πλέον προωθείται η διαδικασία της αποζημίωσης. Για τη Βουλγαροκτόνου η πράξη εστάλη στην Πολεοδομία και θα προωθηθεί η διαδικασία της αποζημίωσης. Για τη Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επίδοσης της πράξης στους ιδιοκτήτες. Για την περιοχή του Αγίου Δημητρίου Αρκάδων η πράξη αναλογισμού βρίσκεται στην Πολεοδομία για έλεγχο. Για το τμήμα Μεγάλου Αλεξάνδρου - Ναυαρίνου απορρίφθηκαν οι προσφυγές της Περιφέρειας για τα ιδιοκτησιακά, ενώ τέλος για το υπόλοιπο τμήμα της παραλιακής ζώνης έχουν καθοριστεί οι οικοδομικές γραμμές και πλέον γίνεται ο προέλεγχος της μελέτης της πράξης αναλογισμού σε συνεργασία με την Πολεοδομία.

Δ.Πλ.


NEWSLETTER