Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022 09:00

Δεν σταματούν τα έργα καθησυχάζει ο Νίκας - Ανασκευάζει ο Βασιλόπουλος

Δεν σταματούν τα έργα καθησυχάζει ο Νίκας - Ανασκευάζει ο Βασιλόπουλος

 

Ολα τα έργα του Δήμου Καλαμάτας θα συνεχιστούν κανονικά και μόνο στο έργο του νέου αγωγού ύδρευσης θα δοθεί παράταση, επειδή χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" και δεν υπάρχει πρόβλημα απώλειας των πόρων. Αυτό διευκρίνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση της "Ε" κατά την προχθεσινή υπογραφή συμβάσεων στο Διοικητήριο της Μεσσηνίας. Νωρίτερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε δηλώσει πως θα συνεχιστούν κανονικά όλα τα έργα.

Οταν η "Ε" ρώτησε αν θα συνεχιστούν και τα έργα του Δήμου Καλαμάτας που χρηματοδοτούνται από περιφερειακούς πόρους, ο κ. Νίκας εξήγησε πως τα έργα του ΕΣΠΑ πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Ο κ. Βασιλόπουλος παρενέβη και διευκρίνισε πως όλα τα έργα θα συνεχιστούν κανονικά και μόνο ο αγωγός ύδρευσης θα πάρει παράταση.

Συγκεκριμένα ο κ. Νίκας δήλωσε: "Τα έργα δεν σταματάνε, πρέπει να είμαστε εξηγημένοι. Οι συμφωνίες που υπογράφουμε ισχύουν απολύτως. Εαν το υπουργείο κρίνει και νομίζει ότι κάτι πρέπει να γίνει, προφανώς είναι θέμα υπουργείου και θέμα νόμου. Μέχρι τότε όμως ό,τι υπογράφουμε ισχύει. Καλύτερα να μην το υπογράψουμε διότι θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό, καμία συμφωνία δεν υπάρχει εκτός πλαισίου νόμου και εκτός αυτών που υπογράφουμε".

Οταν η "Ε" ρώτησε για τα έργα του Δήμου Καλαμάτας που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια, ο κ. Νίκας απάντησε: "Βεβαίως τα έργα όπου έχει την ευθύνη η Περιφέρεια πρέπει να τελειώσουν 31 Δεκεμβρίου 2023. Αν δεν τελειώσουν 31 Δεκεμβρίου 2023 και δεν μπορούν να συνεχίσουν ως «γέφυρες», το Ελληνικό Δημόσιο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) πρέπει να πληρώσει τα συγκεκριμένα έργα. Ξεκάθαρα".

Στην παρέμβασή του αμέσως μετά ο κ. Βασιλόπουλος δήλωσε: "Πρέπει να απαντήσω σε αυτό που ρωτήθηκε για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, γιατί ο Δήμος Καλαμάτας και ο δήμαρχος ποτέ δεν είπε ότι θα σταματήσουν τα έργα του δήμου. Ο δήμαρχος έκανε μια ειδική αναφορά σε ένα και μόνο έργο: στο έργο μεταφοράς του νερού, και επειδή υπάρχει το πρόβλημα του πολέμου στη Ρωσία και της καθυστέρησης, είπαμε ότι μαζί πρέπει να δώσουμε μια παράταση δεδομένου ότι το έργο είναι «Αντώνης Τρίτσης» και όχι ΕΣΠΑ. Για αυτό μιλήσαμε και για τίποτε άλλο. Να γράφονται τα πράγματα όπως λέγονται".

Θ.Λ.