Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010 13:22

Ενδιαφέρον Φούρκα για τη σχολική στέγη

Γράφτηκε από την

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

Τα προβλήματα των σχολείων του Δήμου Σπάρτης απασχόλησαν αυτήν την εβδομάδα τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Φούρκα, που έχει θέσει σε προτεραιότητα το χώρο της παιδείας. Την Τρίτη επισκέφτηκε 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης, όπου συναντήθηκε με το διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς και τους ενημέρωσε για την πορεία ανάθεσης του έργου στατικής ενίσχυσης του κτηρίου. Οπως είπε, έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα με το υπουργείο Πολιτισμού, το έργο δημοπρατήθηκε, βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης και η έναρξη των εργασιών.
Σχετικά με το αίτημα για κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, ο κ. Φούρκας ενημέρωσε ότι αντίστοιχη προσπάθεια που είχε καταβληθεί το 1995 (όταν ήταν αντινομάρχης), είχε προσκρούσει στα αρχαιολογικά ευρήματα - οπότε θα πρέπει να εξεταστεί η λύση της λυόμενης αίθουσας.   
Την Τετάρτη συναντήθηκε στο σχολείο της Καλογωνιάς (7ο Δημοτικό - 11ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης) με το διευθυντή, δασκάλους, τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων κι ενημερώθηκε για το έντονο κτηριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο, μια που η Καλογωνιά και η ευρύτερη περιοχή είναι έντονα αναπτυσσόμενες. Ο κ. Φούρκας δεσμεύτηκε να εξεταστεί άμεσα το σχέδιο πόλης, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα επέκτασης των κτηριακών εγκαταστάσεων σε όμορο οικόπεδο.


NEWSLETTER