Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 17:04

Μπρεδήμας κατά Μητροπολίτη για τα οικονομικά του νεκροταφείου

Γράφτηκε από την

Από τον συνδυασμό «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας» αναφέρονται  τα παρακάτω εις απάντηση χθεσινής ανακοινώσεως της Μητροπόλεως Μεσσηνίας: 

«Ο Λαός συνηθίζει να λέει ότι: «Οποιος έχει μύιγες μυιγιάζεται!...». Αυτή τη λαϊκή ρήση μας θύμισε η απαράδεκτη, απρόκλητη, αντικανονική και αναρμόδια ανακοίνωση της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, «δίκην όχι Επισκόπου αλλά Αρχαγγέλου της Κάθαρσης εν Μεσσηνία!»
Η απαράδεκτη και υβριστική ανακοίνωση που έχει σχέση με το θέμα των εσόδων του Ι. Ναού του Νεκροταφείου του Δήμου Καλαμάτας, χαρακτηρίζεται από το ύφος και το ήθος της και συμπαρασύρει τους συντάκτες της στην αιωνία ιλαρότητα της τοπικής ιστορίας. Και ειδικότερα: 
1) Αναρμοδίως και προκλητικώς υπεισέρχεται σε θέματα που αφορούν το Δήμο Καλαμάτας και κυρίως επιχειρείται η φίμωση του ελέγχου της μείζονος μειοψηφίας σε θέματα που αφορούν το Δήμο. Και τούτο είναι ΤΟ μείζον θέμα, που άπτεται της δημοκρατικής λειτουργίας του ελέγχου του Δ.Σ., αλλά και γενικότερα είναι θέμα των θεσμών και κυρίως της διαφάνειας.
2) Εις την πρόσφατη σχετική ερώτηση του επικεφαλής μας Θ. Μπρεδήμα προς το Δήμαρχο για το θέμα των εσόδων του ανωτέρω Ναού δεν έγινε καμιά απολύτως αναφορά ούτε προς την Ι. Μητρόπολη ούτε προς τον Μητροπολίτη, αλλά μόνο προς το Δήμαρχο και τα πεπραγμένα του. Συνεπώς που εθίγη η Ι. Μητρόπολη;
3) Επί της ουσίας. Δεν έχει συνεδριάσει από το 2007 μέχρι σήμερα η Κοσμητεία του Ναού και ουδέποτε εκλήθησαν οι εκπρόσωποι του Δήμου. Γιατί;
4) Γιατί αφού έχει λήξει από του Αυγούστου του 2010 η θητεία της Κοσμητείας δεν ανανεώθηκε η σύνθεσή της, παρά μόνον πριν λίγες ημέρες μετά την ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας;
5) Πώς λειτουργούσε άνευ νομίμου συνθέσεως η Κοσμητεία του Ναού;
6) Αφού δεν συνεδρίασε η Κοσμητεία πώς εγένετο η διαχείριση των χρημάτων και η σύνταξη των εγγράφων που αφορούν οικονομικά στοιχεία από μη νόμιμη σύνθεση;
7) Εις το πρακτικόν που εδόθη εις την δημοσιότητα και αφορά την οικονομική διαχείριση του έτους 2010, ΓΙΑΤΙ δεν υπάρχουν υπογραφές των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου που εκπροσωπούνται στην Κοσμητεία όπως του Παν. Καρατζέα, ή του αναπληρωτή του Θ. Κλείδωνα, του Ν. Μπασακίδη ή του αναπληρωτή του Αθ. Ηλιόπουλου, του Γ. Νταγιόπουλου ή του αναπληρωτή του Β. Δικαιουλάκου;
8) Μήπως από αυτό συνάγεται η μονομερής και παράνομη άνευ των εκπροσώπων του Δήμου συμμετοχή στην Κοσμητεία;
9) Το ενδιαφέρον της παράταξής μας δεν είναι όψιμο αλλά εξόχως επίκαιρο και τούτο διότι:
α) από της αναλήψεως των καθηκόντων μας και εντός διμήνου απευθύναμε την προαναφερομένη ερώτηση στο Δήμαρχο ενόψει και της κρισίμου οικονομικής καταστάσεως που διέρχεται η Πατρίδα μας και του κινδύνου της  μη ύπαρξης χρημάτων για την πληρωμή των υπαλλήλων του Δήμου και ακόμη διότι  δεινοπαθούν πλείστοι όσοι συμπολίτες μας αλλά και ξένοι από τη μη ύπαρξη στοιχειώδους  συσσιτίου.
β) Εάν δεν απευθύναμε την παραπάνω ερώτηση προς τον υπεύθυνο και παρανομήσαντα δήμαρχο, θα εξακολουθούσε  παράνομα να λειτουργεί από του Αυγούστου 2010 η Κοσμητεία, καθόσον είχε λήξει η θητεία της.
γ) Εντέλει, γιατί αυτή η μανιακή επίθεση; Μήπως υποκρύπτει κάποια κενά; Κι αν μεν είναι τυπικά είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε στην τακτοποίησή τους. Αν όμως δεν είναι, είναι άλλοι αρμοδιότεροι από μας να τα βρουν.
10) Το γιατί δεν εφαρμόσθησαν οι εντολές του Υπουργείου εσωτερικών από το 2004 έως το 2007 δεν έχετε παρά να πληροφορηθείτε από τις υπηρεσίες της Μητροπόλεως σας.
Ενόψει όλων αυτών, ευρισκόμενοι εντός ευνομούμενης Πολιτείας, πρέπει οι ΠΑΝΤΕΣ να δίνουν λόγον των πράξεών τους   και όχι να δικαιολογούνται!
Ουδείς, στις Συντεταγμένες Πολιτείες, είναι υπεράνω των Νόμων έστω και αν είναι Επίσκοπος 
Τέλος, για να ικανοποιήσουμε την  από καθέδρας υπόμνηση  δια το προς τον   Απόστολο Παύλο λεχθέν, το αντιστρέφομεν και το επαναλαμβάνομεν, επί το ορθόν,   προσθέτοντες το: «Σαούλ, Σαούλ! Τι με διώκεις;»   «σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν… κ. Χ…» 
Αυτά, επί του παρόντος!

Από το συνδυασμό "Αλλαγή"
Υ.Γ: Θα θέλαμε σε κάποια στιγμή να ακούσουμε και την άποψη του Δημάρχου, ο οποίος ρωτήθηκε για το θέμα της οικονομικής διαχείρισης του ανωτέρου Ναού, εκτός και αν έχει παραχωρήσει την αρμοδιότητά του αλλού…


NEWSLETTER