Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 21:22

Αποφάσεις για την πολεοδομική υποστήριξη Μεσσήνης και Πύλου

Γράφτηκε από την
Αποφάσεις για την πολεοδομική υποστήριξη Μεσσήνης και Πύλου

Ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης απέρριψε το μέρος της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας που αφορούσε την πολεοδομική υποστήριξη στο Δήμο Μεσσήνης και ενέκρινε αυτό που αφορούσε το Δήμο Πύλου - Νέστορος. 

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, ο γ.γ. ενέκρινε την απόφαση που αφορούσε την παύση διοικητικής υποστήριξης σε πολεοδομικά και τεχνικά θέματα του Δήμου Πύλου - Νέστορος, από τις υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας. Και ο δήμαρχος Π. Νίκας έδωσε εντολή να ειδοποιηθεί η δημοτική αρχή Πύλου ότι στο εξής η πολεοδομική αρμοδιότητα της ανατολικής Πυλίας ανήκει στη δική της Διεύθυνση και να κληθεί να παραλάβει το αρχείο που την αφορά από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του δήμου.

Με άλλη απόφασή του, ο γ.γ. απέρριψε το μέρος της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την αρμοδιότητα για τα πολεοδομικά θέματα του Δήμου Μεσσήνης, «με αναφορά όμως στο σκεπτικό για ίδρυση αυτής της υπηρεσίας στο Δήμο Μεσσήνης».

Στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας υπενθυμίζεται ότι «ο δήμαρχος Μεσσήνης ρητά και κατηγορηματικά έχει δηλώσει ότι προωθεί άμεσα τις διαδικασίες για ίδρυση και λειτουργία Πολεοδομίας στο Δήμο Μεσσήνης. Γι’ αυτό το θέμα έχει υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των δύο δήμων».


NEWSLETTER